Lounais-Häme Forssa

Forssassa kaupattiin suuria määriä amfetamiinia – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta

Forssalaismiehen hallusta löydettiin amfetamiinia 17 700 euron edestä.
Forssassa kaupattiin amfetamiinia ainakin 17 700 euron edestä. Kuva ei liity tapaukseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssassa kaupattiin amfetamiinia ainakin 17 700 euron edestä. Kuva ei liity tapaukseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alettiin keskiviikkona käsitellä merkittävää huumausainerikosten sarjaa, joista osa on tapahtunut Forssassa.

Syytettynä on yhteensä kuusi henkilöä, joita kaikkia syytetään törkeästä huumausainerikoksesta.

Tapauksen pääsyytetyllä on ollut hallussaan noin 20 kilogrammaa amfetamiinia ja 798 grammaa MDMA:ta eli ekstaasia, joita hän on myynyt eteenpäin. Tämän hallitsemista tiloista Tuusulasta ja Nurmijärveltä takavarikoitiin yli 14 kiloa amfetamiinia.

Mies on myynyt tai muuten luovuttanut huumeita ainakin kolmelle muulle syytetyistä.

Amfetamiinin hinta 17 700 euroa

Yksi ostajista levitti amfetamiinia eteenpäin Forssassa ja Tuusulassa. Syytettynä tapauksessa on myös forssalaismies, jonka hallusta löydettiin yhteensä noin 590 grammaa amfetamiinia.

Poliisi takavarikoi tämän asunnosta Forssassa 17,8 grammaa amfetamiinia sekä vähäisen määrän marihuanaa.

Forssalainen osti huumeet toiselta syytetyltä, joka taas oli hankkinut ne pääsyytetyltä. Myyntihinta oli 30 euroa grammalta, joten Forssassa liikkuneen amfetamiinierän kokonaishinta oli 17 700 euroa.

Forssalaismies kieltää pitäneensä hallussaan 590 grammaa amfetamiinia tai että hänen asunnostaan olisi takavarikoitu 17,8 grammaa amfetamiinia. Hän kuitenkin myöntää pitäneensä hallussaan 190 grammaa amfetamiinia, joka oli miehen mukaan niin märkää, että todellinen määrä oli veden haihtumisen jälkeen noin 120 grammaa.

Vaaditaan pitkiä tuomioita

Pääsyytetyltä löydettiin myös muun muassa yksi laiton käsiase ja kolme kivääriä. Lisäksi tämä on valmistanut merkinantopistooleista poraamalla ja hitsaamalla seitsemän toimintakuntoista asetta. Miehellä on ollut hallussaan myös varastettuja mopoja, moottoripyöriä sekä aseita.

Syyttäjä vaatii miehelle kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeiden huumausainerikosten lisäksi törkeästä kätkemisrikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Forssassakin huumeita myyneelle miehelle vaaditaan kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Forssalaismiehelle syyttäjä vaatii kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdotonta.

Kahdelle muulle syytetylle haetaan puolentoista vuoden ehdollista sekä yhdelle vuoden ja kolmen kuukauden ehdollista.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020