Lounais-Häme Forssa

Forssassa kolme aloitetta: Kaupunkilaiset halutaan osallistumaan budjetointiin sekä puhdistustalkoisiin

Keskustan, vihreiden ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät jättivät omat aloitteensa.
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti aloitteen Ruostejärven leirikeskuksesta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti aloitteen Ruostejärven leirikeskuksesta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Keskustan valtuustoryhmä jätti Forssan kaupunginvaltuustossa valtuustoaloitteen osallistuvasta budjetoinnista.

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkaat otetaan mukaan verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon.

– Osallistuvaa budjetointia voidaan toteuttaa monin eri tavoin. Mikä olisi Forssan kaupungille sopivin tapa? Onko mahdollista esimerkiksi vuorovuosin budjetissa antaa 20 000 euroa päätettäväksi jollekin kaupunginosalle tai kylälle? Kaupunginosa- tai kyläyhdistykset ideoisivat, mihin talouden resurssi kohdennetaan, jotta siitä olisi mahdollisimman laaja hyöty, Johanna Häggman (kesk.) esitteli.

Vihreiden valtuustoryhmä esitti aloitteen kaupungin järjestämistä matalan kynnyksen siivoustalkoista, joilla kannustetaan kaupunkilaisia siivoamaan roskia ja huolehtimaan kaupungin yhteisestä siisteydestä.

– Joukkoistamalla ympäristön siisteydestä huolehtimisen voidaan yhdistää hyötyliikunta ja ympäristöteot sekä lisätä kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, Maija Kranni (vihr.) kertoi.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä jätti aloitteen Ruostejärven leirikeskuksen uudisrakentamiseksi ja vanhan kanalan korjaamiseksi. Vähävaraisten perheiden perheille tulisi aloitteen mukaan saada järjestettyä ennaltaehkäisevää nuorisotoimintaa ja avustaa perheitä mahdollistamalla lapsille toimintaa Ruostejärvellä.

Aloitteen mukaan näin investoitaisiin lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä mielenterveystyöhön.

– Juuri nyt koronakriisin aikana on panostettava ennaltaehkäisevään työhön lapsiystävällisessä Forssassa. Koronakriisi tuo tullessaan yksinäisyyttä, eriarvoistamista, eristäytymistä ja muutenkin paineistettua arkea, jolloin se voi saattaa syrjäytymisvaaraan, Sirkka-Liisa Ilvonen (vas.) totesi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic