Lounais-Häme Forssa

Forssassa koronatukea 369 yksinyrittäjälle – Myös Jokioinen ja Humppila valmiina avustusten myöntämiseen

Forssan Yrityskehitys toimii Forssan seudun yksinyrittäjien korona-avustusten koordinoijana Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Yrityskehitys toimii Forssan seudun yksinyrittäjien korona-avustusten koordinoijana Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunki saa työ- ja elinkeinoministeriöltä forssalaisten yksinyrittäjien korona-avustukseksi 739 500 euroa valtionavustusta, josta riittää 2000 euron summa 369 avustukseen oikeutetulle yksinyrittäjälle.

Kaupunki myöntää kyseisen yksinyrittäjäavustuksen COVID-19 -epidemian aiheuttaman tilapäisesti heikentyneen taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi. Avustusta ei voi käyttää muihin tarkoituksiin.

Työ- ja elinkeinoministeriö maksaa valtionavustuksensa kahdessa erässä.

Forssan kaupunginhallitus oikeuttaa kaupunginjohtajan tai hänen sijaisenaan talousjohtajan kaupungin puolesta tekemään yksinyrittäjien hakemuksia koskevat päätökset ja sopimukset sekä tarvittavat toimenpiteet.

Forssan Yrityskehitys tiedottaa osaltaan yksinyrittäjien avustuksesta ja markkinoi sitä seudun yksinyrittäjille, neuvoo yrittäjiä avustuksen hakemisessa sekä ottaa vastaan ja käsittelee avustushakemukset. Fykillä on käytössään Hakosalon tukihakemuspalvelu. Haku yrittäjille on jo avattu. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tavoitteena on saada avustukset mahdollisimman nopeasti maksatukseen.

Kuntien on annettava selvitys avustuksen käytöstä työ- ja elinkeinoministeriölle vuoden loppuun mennessä. Jos avustusmäärärahoja jää yli, kunnan pitää palauttaa ne ministeriölle 15. lokakuuta mennessä.

Yksinyrittäjä tarkoittaa yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa Suomessa toimivaa päätoimista yrittäjää, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa ja jolla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutusnumero) tai joka voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen.

Hallitus linjasi kehysriihessä, että yksinyrittäjille myönnettävään tukeen kohdennetaan kaikkiaan 250 miljoonaa euroa valtionavustusta. Työ- ja elinkeinoministeriö myöntää rahoituksen kunnille jaettavaksi siinä suhteessa, kuin kunnassa on yksinyrittäjiä verrattuna koko Suomeen rekisteröityjen yksinyrittäjien määrään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic