Lounais-Häme

Forssassa lototaan tilastojen mukaan enemmän kuin missään muualla

-Kyllä forssalaiset ovat lottokansaa, täällä pelataan todella paljon, Forssan kahden R-kioskin kauppiaana toimiva Anette Rantala sanoo.

Rantalan toteamusta tukevat myös numerot.

Veikkaus julkaisi Loton ja Eurojackpotin pelaamisesta kuntakohtaiset tilastot, jotka kertovat, että asukaslukuun suhteutettuna Forssassa käytetään kaikista Suomen yli 10 000 asukkaan kunnista eniten rahaa sekä Lottoon ja Eurojackpotiin.

Forssassa kulutetaan asukasta kohden vuodessa 99 euroa Lottoon ja 58 euroa Eurojackpotiin. Esimerkiksi Riihimäellä lototaan keskimäärin 80 eurolla ja Loimaalla 79 eurolla vuodessa asukasta kohti.

 

Kaikkien kuntien joukossa Forssassa pelataan 15. eniten Lottoa ja 14. eniten Eurojackpotia asukaslukuun suhteutettuna. Sekä Lotto- että Eurojackpot-tilaston kärkeen nousi vajaan 2000 asukkaan Pertunmaa Etelä-Savosta.

Muita Forssan edelle kiilaavia kuntia sekä Loton että Eurojackpotin pelaamisessa ovat esimerkiksi Utsjoki, Pello, Pelkosenniemi, Inari ja Puumala.

Forssan K-Citymarketin kauppias Mikko Virtanen uskoo, että Forssassa pelataan keskimääräistä enemmän Veikkauksen pelejä, mutta toteaa myös tilaston olevan harhaanjohtava.

-On oleellista ottaa huomioon, että esimerkiksi Jokioisten ja Tammelan asukkaat asioivat paljon Forssassa, mikä nostaa Veikkaus-myyntiä täällä. Jos tilastoon laskettaisiin mukaan ympäryskunnat, luku ei olisi niin suuri, Virtanen sanoo.

 

Peli-into tuo myös voittoja. Vuosien 1971–2016 välillä Forssaan osui yhteensä 19 Loton pääpottia. Suurin niistä tuli vuonna 2011, kun Forssan Prismassa pelatulla rivillä sai kahdeksan miljoonaa euroa. Seuraavana vuonna Forssaan tuli kuuden miljoonan euron voitto.

Somerolle on osunut yhteensä kymmenen loton päävoittoa, Urjalaan kolme, Tammelaan kaksi sekä Humppilaan, Jokioisille ja Ypäjälle yksi kuhunkin.

Tammelan R-kioskilla pelattiin vuonna 2014 rivi, jolla voitettiin 2,8 miljoonaa euroa.

 

Lauantaina Lotossa oli tarjolla 14,5 miljoonan euron jättipotti, joka sai selvästi veikkaajat liikkeelle.

Lounais-Hämeeseen ei uutta lottomiljonääriä viikonloppuna kuitenkaan tullut, sillä kaikkien aikojen suurin lottovoitto meni Ruokolahdelle nettipelaajalle.

Rantala sanoo, että jättipotit näkyvät R-kioskeilla kiireisinä viikkoina.

-Kyllä ihmiset pelaavat nimenomaan suuret voitot silmissään, ei pienempiä voittoja niin tavoitella. Isot potit vetävät paljon pelaajia, Rantala sanoo.

Virtanen kertoo, että jättipotit jopa tuplaavat Citymarketissa pelattujen Lottojen määrän. Sama tilanne on Prismassa.

-Kun päävoitto nousee suureksi, meidän on lisättävä henkilökuntaa infopisteellä, Forssan Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä sanoo.

 

R-kioskeille Veikkauksen pelien merkitys on suuri.

-Meille tullaan nimenomaan Veikkauksen pelejä varten. Siinä samalla taas tehdään heräteostoksia, Rantala sanoo.

Prismassa tai Citymarketissa kuponki ostetaan yleensä muun asioinnin yhteydessä.

-Veikkauspisteitä on kuitenkin niin paljon, että aika vähän pelkästään Loton takia tullaan. Lotto on kuitenkin helppo hoitaa meillä samalla muiden ostosten kanssa, Hovila-Myllylä sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic