Lounais-Häme

Forssassa oli runkovesiputkessa iso vuoto

Forssan vesijohtoverkon runkoputkessa ilmeni sunnuntaina iso vuoto. Vuodon tarkkaa sijaintia ei myöhään sunnuntai-iltana ollut vielä löydetty. Vuotokohta on kuitenkin paikannettu todennäköisesti Talsoilan alueelle. Vesihuoltoliikelaitokselta kerrottiin illalla, että kaikki saatavilla olevat työntekijät on hälytetty töihin ja vuodon lähdettä etsitään kaikin liikenevin voimin.

-Saimme yleisövihjeen, jonka lähdimme tarkastamaan. Emme kuitenkaan osaa sanoa tämän enempää ennen kuin asia on vramistettu, suunnittelupäällikkö Jorma Lindström Vesihuoltoliikelaitoksesta kertoi kello 22.30 aikaan sunnuntaina.

-Vika pyritään paikantamaan ja sen jälkeen korjaamaan mahdollisimman pian. Kun vuoto saadaan paikattua, aloitamme välittömästi verkoston huuhtelun.

Vesihuoltoliikelaitokselta kerrottiin Forssan Lehdelle, että käyttökatkokset ovat todennäköisiä sitten, kun vuoto on paikannettu.

Koska vuotokohdasta ei ollut illalla täyttä varmuutta, ei Lindström pystynyt kuitenkaan huoltotöiden tai mahdollisten käyttökatkoksien ajankohtia ilmoittamaan.

-Maa on roudassa ja jääkansi estää vuotokohdan havaitsemisen. Vettä vuotaa putkesta, mutta sitä ei kyetä pinnalta havaitsemaan, Lindström kertoi.

Lindströmin mukaan Vesihuoltoliikelaitos kutsui sunnuntaina asiantuntija-apua Tampereelta. Erikoislaitteilla kyetään kuuntelemaan vesijohtoverkkoa ja tästä toivottiin olevan apua vuotokohdan paikantamisessa.

Vuoto paljastui, kun ilmeni, että verkosta tulee käyttäjille sakkaista vettä. Kun vesihuoltoliikelaitoksen vesivarastojen yläpinta alkoi laskea, alkoi runkoputken vuoto näyttää todennäköiseltä.

Lindströmin arvion mukaan vuoto on isompi kuin vuosiin Vesihuoltoliikelaitoksen alueella.

Vesihuoltoliikelaitos pyytää myös yleisöä avuksi vuotokohdan paikantamiseksi. Vihjeitä toivotaan Vesihuoltoliikelaitoksen numeroon 03 4141 5590.

-Yleisöä tiedotetaan asiasta verkkosivuillamme. Olemme lähettäneet asiasta tekstiviestejä isolle osalle alueen asukkaista. Päivystämme läpi yön ja niin kauan kuin asian hoitaminen vaatii, Lindström kertoo.

Verkkosivuillaan Vesihuoltoliikelaitos pahoittelee vuodon aiheuttamaa häiriötä asukkaille.

Putken rikkoutuminen muuttaa veden virtaussuuntia verkossa ja tämä irrottaa verkostosta rautaa ja mangaania. Esimerkiksi Facebookissa Kanta-Hämeen Tilannetiimin sivulla jotkut forssalaiset esittivät valokuvia, joissa oli tummaa, lähes kahvin väristä sakkaista vettä.

-Varmuustoimenpiteenä aloitetaan talousveden klooraaminen. Vettä voi käyttää normaalisti, kun se on kirkasta ja maistuu normaalille, Vesihuoltoliikelaitos tiedotti sunnuntai-iltana.

Raudasta ja mangaanista ei sinällään pitäisi olla terveydelle haittaa, mutta vesi on pahanmakuista, joten sitä ei kannata juoda.

 

Juttua muokattu kauttaaltaan kello 22.40.

 

Vuoto saatiin paikallistettua myöhään sunnuntai-iltana, eikä jutussa mainittua klooraamista lopulta tarvinnut aloittaa. Lue lisää aiheesta: https://www.forssanlehti.fi/uutiset/50160-forssan-vesivuoto-loytyi-pispanmaesta-kloorausta-ei-ehditty-aloittaa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti