Lounais-Häme Forssa

Forssassa sijaitsee yksi Suomen parhaista taloyhtiöistä – Pusurinkalliossa autetaan ja rempataan ajoissa

Forssan Turuntiellä sijaitseva As oy Pusurinkallio on yksi Suomen viidestä parhaasta taloyhtiöstä.
Hannu Ruotsi (vas.), Ray Malinen ja Antti Mäkinen kertovat, että Pusurinkalliossa remontit on julkisivun kunnostamisesta lähtien hoidettu aina ajallaan. Kuva: Tapio Tuomela
Hannu Ruotsi (vas.), Ray Malinen ja Antti Mäkinen kertovat, että Pusurinkalliossa remontit on julkisivun kunnostamisesta lähtien hoidettu aina ajallaan. Kuva: Tapio Tuomela

”Laatukoti vaativalle suurperheelle tai nuorelle parille.”

Näin todetaan vuodelta 1981 olevassa asuntoesitteessä, jolla pyritään myymään Forssan Turuntielle juuri rakennettua As oy Pusurinkalliota ostajaehdokkaille.

Vuonna 2019 talossa ei juuri suurperheitä tai nuoria pareja asu, mutta laatukoti se asukkaidensa mielestä on. Laadusta toimii todisteena myös As oy Pusurinkallion pääseminen viiden parhaan joukkoon Isännöintiliiton julkaiseman Kotitalo-lehden Paras taloyhtiö 2019 -kilpailussa.

Kun Pusurinkallion taloyhtiön hallituksessa vaikuttavat Hannu Ruotsi, Ray Malinen ja Antti Mäkinen toteavat, että he hävisivät kilpailun Facebookin mitalla, se kuulostaa vitsiltä. Kolmikko kuitenkin uskoo, että asia tosiaan on näin.

– Kilpailun teemoina painotettiin viestintää ja tiedotusta sekä taloyhtiön strategiaa. Taloyhtiömme ikärakenne on aika korkea, eikä Facebook-sivusta olisi meillä oikein hyötyä. Hoidamme viestinnän vanhaan tapaan papereilla, Ruotsi kertoo.

Suomen viiden parhaan taloyhtiön joukkoon pääseminen kulminoituu taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimivan Ruotsin mukaan neljään asiaan: talouden pitämiseen kunnossa, yhtiön suunnitelmallisuuteen esimerkiksi remonttien suhteen, talkootyöhön sekä asumisviihtyvyyteen.

Tavallisesta taloyhtiöstä Pusurinkallion erottaa jo se, että Turuntie 23:ssa taloyhtiön hallitus kokoontuu vuodessa kymmeniä kertoja. Tämä kertoo suunnitelmallisuudesta ja aktiivisuudesta. Taloyhtiössä välitetään aidosti, mitä rakennuksessa tapahtuu.

– Joskus olemme esimerkiksi lapulla ilmoittaneet, että tarkistamme koko taloyhtiön palovaroittimien paristot ja tarjoamme tarvittaessa uudet. Autamme, jos vaihdossa tarvitaan apua, Mäkinen sanoo.

Pusurinkalliossa remontteja ei ole jatkuvasti lykätty, kuten monessa taloyhtiössä. Nyt käytännössä kaikki suuret remontit on Pusurinkalliossa tehty: julkisivu, ikkunat, käyttövesiputket, kaikki ovat kunnossa.

– Hissin kunnostaminen on vielä tekemättä, mutta se olisi mahdollista toteuttaa jo ensi vuonna, jos yhtiökokous niin päättää. Rahat hissin uusimiseen ovat koossa, ja yhtiö on lähes velaton, Ruotsi sanoo.

Myös talkootyöt säästävät taloyhtiön rahoja. Lokakuun alkupuolella on tarkoitus aloittaa kuivaushuoneen kunnostus – talkoovoimin. Talkootyönä hoituvat kesäisin myös ruohonleikkuut talon pihalla.

– Meitä on kuuden hengen ydinporukka, joka puuhaa. Ruohonleikkuu on aina tunnin homma, ja kun on useampi tekemässä, niin ketään se ei rasita liikaa.

Kilpailussa menestyminen on otettu taloyhtiössä luonnollisesti ilolla vastaan.

– Tunnustus tuntuu kannustavalta. Se osoittaa, että tekeminen ei ole mennyt hukkaan, Malinen hymyilee.

– Tämä on tietysti kiitos koko taloyhtiölle, Mäkinen sanoo. FL

Puolimatkan perintöä

As oy Pusurinkallio sijaitsee Forssassa osoitteessa Turuntie 23.

Armas Puolimatka rakennutti vuonna 1981.

Yhteensä 31 asuinhuoneistoa sekä yksi liiketila. Viisi kerrosta.

Rakennuksessa toimii Parturi-kampaamo-valohoito Tuiskutukka.

Pääsi viiden kärkeen Isännöintiliiton julkaiseman Kotitalo-lehden järjestämässä Paras taloyhtiö 2019 -kilpailussa.

Kilpailun voitti Vantaalla sijaitseva As oy Säästöpyrstö. Kunniamaininnan sai As oy Sairashuoneenkatu 14 Turusta.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic