Lounais-Häme Forssa

Forssassa Suomen suurin turvallisuusalan tapahtuma – Kävijöitä vuosittain peräti 3 500

"Turvallisuusasiat ovat tärkeitä ja haluamme, että myös lapset ovat selvillä niistä."
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koulutussuunnittelija Anne Hiltunen kertoi, miten jäällä on turvallista liikkua. Kuuntelemassa olivat Jonne Penttilä ja Jari ja Keiju Salo lastensa Lennyn, Lucaksen, Linuksen, Lunan ja Linan kanssa. Kuva: Tapio Tuomela
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton koulutussuunnittelija Anne Hiltunen kertoi, miten jäällä on turvallista liikkua. Kuuntelemassa olivat Jonne Penttilä ja Jari ja Keiju Salo lastensa Lennyn, Lucaksen, Linuksen, Lunan ja Linan kanssa. Kuva: Tapio Tuomela

Huolellinen tulenkäsittely on taas entistäkin ajankohtaisempaa, kun ihmiset haluavat pimeyteen valoa ja joulunvietto lähestyy. Kynttilöiden ja ulkotulien polttamisen kanssa on oltava tarkkana, ja kannattaa huolehtia siitä, että palovaroittimet toimivat. Nämä olivat Hämeen Pelastusliitto ry:n koulutuspäällikön Saku Rouvalin terveiset Forssan torilla, jossa järjestettiin lauantaina perinteinen Koko perheen turvallisuustapahtuma. Hämeen Pelastusliiton järjestämä tapahtuma pidettiin nyt neljännen kerran, ja se on ollut aina valtavan suosittu.

– Kävijöitä on ollut vuosittain noin 3 500, joten voidaan puhua Suomen suurimmasta turvallisuusalan tapahtumasta, Rouvali sanoi.

Paloautoja ja pelastuskoiria

Torilla oli esillä kuusi paloautoa, kaksi hinausautoa, ja toimintaansa esittelivät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, Naisten Valmiusliitto, Verisure, SPR, Vapepa, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Rahtarit ry, joka jakoi myös heijastimia. Joulukalentereita, heijastimia ja paloturvallisuusoppaita oli jaossa myös Hämeen Pelastusliiton pisteessä.

Paloautoista kolme oli tuonut paikalle Jokivarren VPK, ja Forssan VPK, Jokioisten VPK ja Menosten VPK toivat kukin yhden paloauton. Hinausautot tulivat Jokioisilta Hinata 24:ltä, joka oli tuonut paikalle myös kolariautoja havainnollistamaan kolaritilanteita. Mukana oli myös K-Caaran uusia autoja ja kuljetuskalustoa, jolla torille oli tuotu tavaraa. Torilla oli myös pelastuskoiria antamassa näytöksiä.

Kuka tahansa osaa käyttää sankoruiskua

Forssalaiset Keiju ja Jari Salo kävivät turvallisuustapahtumassa lastensa Lucas, 11, Luna, 10, Linus, 9, Lenny, 7, ja Lina, 3, Salon kanssa.

– Turvallisuusasiat ovat tärkeitä ja haluamme, että myös lapset ovat selvillä niistä, Keiju ja Jari Salo sanoivat.

Sammutusmies Markku Klemelä seuraa, kun Jade-Ellen Kasurinen ja Niko Kasurinen harjoittelevat tulipalon alkusammutusta sankoruiskulla.

Turvallisuusasiat kiinnostavat myös Niko Kasurista, joka kokeili sankoruiskua pian kolme vuotta täyttävän tyttärensä Jade-Ellen Kasurisen kanssa. Heitä opasti sammutusmies Markku Klemelä.

– Sankoruisku on erittäin hyvä joka kodin alkusammutusväline, jota kuka tahansa osaa käyttää, Klemelä totesi. FL

Lue Saku Rouvalin ohjeita siitä, millainen kotivara jokaiselta tulisi löytyä:  Mitä teet, jos Forssan seudulta katkeavat sähköt ja vesi? – ”Jokaisen pitää pärjätä 72 tuntia, kotivara on löydyttävä”

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic