Lounais-Häme

Forssassa tehtailtiin valtuustoaloitteita

Kunnallisvaalien läheisyys näkyi Forssan valtuustossa maanantai-iltana. Saldona oli kaikkiaan ennätykselliset yhdeksän valtuustoaloitetta. Se on toukokuun lopussa päättyvän valtuustokauden ennätys.

Valtuutettu Ilkka Joenpalo (sd.) esitti sosialidemokraattisen valtuustoryhmän ja yhteensä 15 valtuutetun aloitteen hallintosäännön uusimisesta niin, että valtuuston käsiteltäväksi määrättäisiin nykyistä enemmän asioita. Tämä vahvistaisi aloitteen mukaan valtuuston nykyistä asemaa. Asetelma korostuu, kun maakunnat ovat kaappaamassa aloitteen mukaan kansanvallan ulottumattomiin kuntien nykyisiä tehtäviä.

Jouni Mäkelä (sd.) jätti yhteensä kymmenen valtuutetun nimissä sosialidemokraattisen valtuustoryhmän aloitteen liukuesteiden hankkimisesta kaupungin kustannuksella kaikille yli 65-vuotiaille forssalaisille.

Emmi Lintonen (sd.) jätti yhteensä yhdeksän valtuutetun aloitteen, että kaikki 1- ja 2-luokkien oppilaat pääsisivät perheen niin halutessa aamukerhoon ennen koulun alkamista. Lintosen toisessa aloitteessa, jonka on allekirjoittanut yhdeksän valtuutettua, esitetään sivistystoimialan tutkittavaksi mahdollisuudet järjestää ylisukupolvisia digikerhoja kouluissa.

Janne Vuorenmaa (sd.) ja 14 muuta valtuutettua tekivät aloitteen liikuntapalveluiden kehittämisestä ja ilmaisista palveluista eläkeläisille, lapsille, työttömille ja syrjäytyneille. Lisäksi lehtipuhaltimien käyttö pitäisi lopettaa työmetodeja muuttamalla.

Tapio Virtanen (vas.) esitti vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloitteen kansanäänestyksen järjestämisestä sote-palveluiden järjestämisestä Forssan seudulla.

Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) esitti keskustan valtuustoryhmän aloitteen, että kaupunginhallitus ryhtyisi selvittämään varhaiskasvatuksen maksujen määräytymistä lapsen päivähoidon käytön mukaan.

Janne Nieminen (vas.) esitti vasemmistoliiton valtuustoryhmän aloitteena Vesihelmen lippupolitiikkaan muutoksia, josta kärsivät eläkeläiset. 75 ja 150 kappaleen sarjaliput pitäisi palauttaa sen lisäksi, että hintoja kohtuullistetaan.

Vihreiden Keijo Koskimies esitti 18 allekirjoittajan nimissä aloitteen, että kaupunki aloittaisi 2-tien varren kuntien kanssa neuvottelut vähintään yhden myöhäisemmän linja-autovuoron puolesta Helsingistä Forssan kautta Poriin. Viimeinen vuoro Forssan suuntaan lähtee nyt Helsingistä kello 21.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic