Lounais-Häme

Forssassa valmistaudutaan Sulkon lähtöön

 

Forssassa pyritään saamaan uusi kaupunginjohtaja virkaan mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun nykyinen kaupunginjohtaja Sami Sulkko irtisanoutuu.

Kaupunginhallitus päätti tämän viikon maanantaina, että kaupunginjohtajan virkavalintaa valmisteleva työryhmä kokoontuu ensi viikon maanantaina.

-Päätämme hakuilmoituksesta ja kriteereistä, jotta kaikki on valmista, kun Sulkko irtisanoutuu, Forssan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) kertoo.

Myös väliaikaisen kaupunginjohtajan valitseminen voi tulla mietintään jo maanantaina, kun kaupunginhallitus mahdollisesti kokoontuu.

Tavoitteena on, että uuden kaupunginjohtajan hakeminen alkaa syyskuussa.

-Jos hyvin käy, eikä uudella kaupunginjohtajalla ole pitkä irtisanomisaika vanhassa virassaan, meillä voi olla jo vuodenvaihteessa uusi kaupunginjohtaja, Penttilä sanoo.

Irtisanoutua Sulkko ei voi ennen kuin hän tietää tarkalleen päivän, jolloin aloittaa uudessa työssään Riihimäen kaupunginjohtajana.

Viimeistään Sulkko aloittaa uudessa virassaan marraskuun alussa, kun Riihimäen nykyinen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen jää eläkkeelle. Todennäköisesti Sulkko aloittaa virassaan kuitenkin jo 10. lokakuuta.

Riihimäen kaupunginhallitus päättää tarkasta päivämäärästä elokuun lopun kokouksessaan.

Suuren osa Forssassa jäljellä olevasta ajastaan Sulkko on lomalla.

-Puran vuosilomia pois etukäteen. Minulla on useita lyhyitä lomajaksoja, kuten tällä ja ensi viikolla muutama päivä, syys–lokakuussa taas on pidempi lomajakso. Lomapäivät menevät ripotellen, Sulkko sanoo.

Sulkolle on jo myönnetty 16 vuosilomapäivää alkusyksyksi. Lisäksi 15 lomapäivää hänellä on vielä anomatta. Sulkko aikoo anoa loput lomapäivät mahdollisimman nopeasti ja pidettäväksi ennen kuin siirtyminen Riihimäelle tapahtuu

Sulkko ei enää esittele asioita Forssan kunnanhallituksen kokouksissa, koska hänen lomapäivänsä on jaksotettu niiden kanssa päällekkäin.

-Paitsi jos tulee ylimääräisiä kokouksia, niissä olen esittelijänä, Sulkko täsmentää.

Asioita esittelee ensisijaisesti kaupunginjohtajan sijaiseksi nimitetty Forssan kaupungin talousjohtaja Leena Järvenpää. Kun syksyllä Järvenpää on kiireinen talousarvion kanssa, sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen jatkaa

-Pitkäaikaista tuurausta ei pitäisi tulla, Penttilä toteaa.

Sulkko on luonnollisesti alkanut ottaa jo selvää Riihimäen asioista.

-Olen lomapäivinäni perehtynyt asioihin ulkoisesti ja käynyt tapaamassa Riihimäen virkamiehiä. Perustilannekuva alkaa nyt muodostua, Sulkko sanoo.

Sulkko vakuuttaa, että hänen keskittymisensä ei ole karannut, vaan hän tekee edelleen täysillä töitä Forssan eteen. Sulkko ei koe vaikeaksi tilanteeksi liikkuvasta junasta hyppäämistä toiseen.

-En millään tavalla. Tämä on normaali työelämän tilanne. Vanhat työt hoidetaan loppuun mallikkaasti, uudessa virassa aloitetaan, kun sen aika on, hän sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti