Lounais-Häme

Forssassa vastustettiin ammattikoulutuksen säästöjä

Forssan ammatti-instituutin opiskelijat ja opettajat osallistuivat valtakunnalliseen mielenilmaukseen ammattiosaamisen puolesta maanantaina puolen päivän aikaan. Tapahtumalla protestoitiin hallituksen 190 miljoonan euron leikkauksia vastaan.

– Viestimme on, että ammatillinen koulutus on seudun elinkeinoelämälle ja yhteiskunnallisesti korvaamaton voimavara ja siitä on pidettävä huolta, sanoo FAI:n rehtori Maaria Silvius.

Noin 40 ammatillisen koulutuksen järjestäjää eri puolilta maata osallistui tempaukseen, jossa opiskelijat, henkilökunta ja koulujen johto kokoontuivat koulujen pihamaille puolen päivän aikaan. Ammatillisen koulutuksen kehittämisyhdistys Amken toimitusjohtaja Petri Lempinen arvioi, että tempaukseen osallistui yhteensä noin 10 000 ihmistä.

Osana tapahtumaa eri paikkakunnilla järjestettiin muun muassa esityksiä, seminaareja ja muuta oheisohjelmaa.

Amken mukaan koulutuksen rahoituksesta leikataan pysyvästi ensi vuonna 190 miljoonaa euroa. Ensi vuonna ammatillisen koulutuksen rahoitus on 310 miljoonaa euroa eli 15 prosenttia pienempi kuin se oli vuonna 2013. Amken laskelmien lähteenä ovat valtion talousarviot.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti