Lounais-Häme Lounais-Häme

Forssassa yläkouluikäiset kokeneet seksuaalista häirintää vähemmän kuin suomalaisnuoret keskimäärin

Forssassa ja Jokioisilla koulussa seksuaalista häirintää kertoi kokeneensa keväällä huomattavasti harvempi kuin kaksi vuotta aiemmin. Kuva: Pekka Rautiainen
Forssassa ja Jokioisilla koulussa seksuaalista häirintää kertoi kokeneensa keväällä huomattavasti harvempi kuin kaksi vuotta aiemmin. Kuva: Pekka Rautiainen

Forssalaisista 8.-9.-luokkalaisista 3,3 prosenttia kertoi THL:n Kouluterveyskyselyssä kokeneensa seksuaalista häirintää koulussa viimeisen vuoden aikana. Vielä vuonna 2017 kyselyssä saman vastauksen antoi 4,5 prosenttia.

Koko maan keskiarvo oli tasan 4 prosenttia sekä vuonna 2017 että 2019.

Jokioisilla seksuaalista häirintää koulussa kokeneiden yläkoululaisten osuus tippui merkittävästi kahden vuoden takaisesta. Kun vuonna 2017 vielä yli 7 prosenttia kertoi kokeneensa seksuaalista häirintää, nyt lukema oli vain 0,7.

Lounais-Hämeessä eniten seksuaalista häirintää kertoivat keväällä järjestetyssä kyselyssä kokeneensa tammelalaiset ja somerolaiset nuoret. Molemmissa kunnissa oli koulussa kokenut seksuaalista häirintää vajaa 7 prosenttia 8.-9.-luokkalaisista. Tämä tarkoittaa yli yhtä oppilasta jokaisessa reilun 20 hengen luokassa.

Tammelassa häirintää kokeneiden osuus nousi huomattavasti kahden vuoden takaisesta. Someron vuoden 2017 lukemaa ei ole saatavilla THL:n tietopalvelusta.

Urjalassa seksuaalista häirintää oli kokenut 5,7 prosenttia.

Varsinaista seksuaaliväkivaltaa koulussa tai sen ulkopuolella kertoi keväällä kokeneensa 3 prosenttia forssalaisista 8.-9.-luokkalaisista, mikä on seudun kunnista selvästi vähiten. Humppilassa seksuaaliväkivaltaa kokeneiden määrä oli poikkeuksellisen suuri, 13,3 prosenttia, maan keskiarvo ollessa 7,1 prosenttia.

Jokioisten lukema oli 9,8, Someron 7,3, Tammelan 8,5 ja Urjalan 5,6.

Molempien tilastojen osalta joidenkin kuntien osalta kaikkia lukemia ei ollut saatavilla THL:n tietopalvelusta. FL

 

Lue myös: Seksuaalirikoksia jää pimentoon

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat