Lounais-Häme

Forssasta pääsee pian taas Onnibusilla Lahteen ja Turkuun

Onnibus palauttaa Turun ja Lahden valin reittivalikoimaansa. Nimellä F10 tunnettua reittiä operoi hattulalainen linja-autoyritys Miodex oy.

Vuorot kulkevat ainakin alkuvaiheessa vain perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kerran päivässä suuntaansa. Yhteensä viikossa on vuoroja siis kolme Lahden suuntaan ja kolme Turun suuntaan.

Ensimmäiset vuorot reitillä ajetaan perjantaina 23. helmikuuta.

Reitti pysähtyy Forssan Autokeitaalla, minkä lisäksi matkalla on uusia välipysäkkejä. Lounais-Hämeessä reitti pysähtyy 10-tien varrella tarvittaessa Ypäjällä Palikkalassa, Jokioisilla, Forssassa vanhan Rantasipin kohdalla Saarelankadun liittymässä sekä Tammelassa Mustialan risteyksessä.

 

Lahden ja Hämeenlinnan välinen F10-reitti poistui Onnibusin reittivalikoimasta vuonna 2015. Silloin vuoroja kulki päivittäin peräti viisi suuntaansa läpi viikon.

-Viikonloppuvuorot olivat silloin erittäin suosittuja, autot olivat perjantaista sunnuntaihin aivan täynnä. Valitettavasti keskellä viikkoa matkustusta oli huomattavasti vähemmän, jolloin emme voineet valtakunnallisella konseptillamme reittiä operoida, Onnibusin kaupallinen johtaja Petteri Rantala sanoo.

Rantalan mukaan linjan entiset asiakkaat toivoivat aktiivisesti linjan palauttamista. Onnibus etsi jo pidemmän aikaa yhteistyökumppania reitille, Rantala kertoo.

-Miodex oli kiinnostunut kokeilemaan kyseistä väliä ja halukas myös laajentamaan liikennöintiä, mikäli yksi vuoropari päivässä on yhtä suosittu kuin aikaisemmin.

-Tarkoitus on myös alkaa harkita satamayhteyttä, Rantala sanoo.

 

Maksimissaan vuoroja tulee Rantalan mukaan viikkotasolla seitsemän tai kahdeksan vuoroa suuntaansa.

-Kyseessä on Miodexin ensimmäinen reittiliikenneluvan mukainen reitti, kyseessä on alkuun ikään kuin kokeilu.

Koska kyseessä on Onnibusin yhteistyökumppanin ajama linja, ainakaan aluksi reitillä ei siis näy tuttuja Onnibusin punaisia autoja, vaan Miodexin omat värit.

-Asiasta neuvotellaan. Koska reittiliikennelupa on heidän, myös brändäys on tietysti heidän käsissään, Rantala toteaa.

Onnibusin verkkosivujen kautta reitin ensimmäinen matka Forssa–Turku-välillä maksoi keskiviikkona vajaa kahdeksan euroa ja Forssa-Lahti-väli reilu kymmenen euroa.

-Kumppanimme kehittää hinnoittelua omalla vastuullaan yhteistyössä meidän kanssamme, Rantala sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti