Lounais-Häme Forssas

"Forssasta pojat kotoisin ollaan" – Kansallisten kaupunkipuistojen verkostolle uudet verkkosivut

Tarjolla myös tarinoita, elokuvia ja artikkeleja. Ympäristöministeriö perusti kaupunkipuiston myös Kokkolaan.
Myös Ankkalammi on osa kaupunkipuistoa. Forssalaiset ovat nimittäneet sitä saviläveksi, koska se syntyi 1840-luvulla. Kuhalankosken mylly piti tuolloin uusia ja tiilien valmistamiseen tarvittiin savea. Kuva: Seppo Pessinen
Myös Ankkalammi on osa kaupunkipuistoa. Forssalaiset ovat nimittäneet sitä saviläveksi, koska se syntyi 1840-luvulla. Kuhalankosken mylly piti tuolloin uusia ja tiilien valmistamiseen tarvittiin savea. Kuva: Seppo Pessinen

Kansallisten kaupunkipuistojen verkosto on saanut yhteiset verkkosivut. Niille on koottu parhaat palat kaupunkipuistojen merkittävimmistä nähtävyyksistä, käyntikohteista ja puistoista.

Sivujen avulla voi tutustua kuhunkin yksittäiseen kaupunkiin tai teemoittain eri aihealueisiin, jotka kaupunkipuistoja yhdistävät.

Sivusto elää ja muuttuu ja tarinoita ja linkkejä lisätään matkan varrella.

Lue myös: Forssa haltuun pyöräillen – Kaupunkipuisto tarjoaa tunnelmapaloja sekä pieniä ja suuria nähtävyyksiä

Esimerkiksi Forssan Loimipuisto esitellään nettisivuilla näin

– Loimipuisto on keskustan ja kauppakeskusten väliin jäävä nykyaikainen rakennettu puisto, jossa kelpaa ulkoilla, lenkkeillä tai ihan vaan käyskennellä. Penkille levähtäessä voi seurata läheiseen venevalkamaan saapuvia ja lähteviä veneitä.

Loimipuistoa esittelevästä osiosta löytyy esimerkiksi linkki, jonka takaa löytyy Elonet ja siellä dokumenttielokuvaan ”Forssasta pojat kotoisin ollaan”. Se on kuvattu vuonna 1963.

Artikkeleita, tarinoita ja luettavaa eri kaupunkipuistokohteista löytyy nyt reilun sadan sivun verran.

Kansallisten kaupunkipuistojen oma sivusto löytyy osoitteesta kansallisetkaupunkipuistot.fi.

Lue myös: Forssan kaupunkipuisto yllätti Vuoden retkipaikka -kilpailussa – Tuloksena kolmas sija ja paljon näkyvyyttä

Uusimpana Kokkola

Kansallisten kaupunkipuistojen ketju on saanut uuden lenkin. Ympäristöministeriö teki 3. heinäkuuta päätöksen, jolla Kokkolaan perustettiin kansallinen kaupunkipuisto.

Ministeriö toteaa tiedotteessaan, että Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto käsittää lähes 20 000 hehtaaria. Siihen kuuluu niin maankohoamisrannikon monimuotoista meriluontoa kuin usean vuosisadan puurakentamisen perintöä.

Kansallisen kaupunkipuiston perustamisella juhlistetaan tänä vuonna 400 vuotta täyttävän kaupungin tarinaa. Kokkola on elänyt maanviljelystä, kalastuksesta ja hylkeenpyynnistä ja sittemmin vaurastunut ja kansainvälistynyt merenkäynnistä, laivanrakennuksesta ja tervan viennistä. Nykyisin kaupunki on suurteollisuus-, satama- ja palvelukaupunki.

Uusimman puiston tiedot eivät vielä löydy sivustolta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic