Lounais-Häme Forssa

ForssaTV:n keskustelussa syyttävä sormi kohdistui Forssaan – Kaupungin edustaja ei ollut paikalla

ForssaTV:n makasiinikeskustelussa syyttävä sormi kohdistui Forssan kaupunkiin. Kaupungin edustajaa ei keskustelussa ollut paikalla.
Makasiininrannasta keskustelivat ForssaTV:n Forssa foorumissa Matti Laakso (vas.), Minna Perähuhta, juontaja Juhani O. Kuusisto, Ella Heikkilä ja Alpo Suhonen. Kuva: Kuvakaappaus
Makasiininrannasta keskustelivat ForssaTV:n Forssa foorumissa Matti Laakso (vas.), Minna Perähuhta, juontaja Juhani O. Kuusisto, Ella Heikkilä ja Alpo Suhonen. Kuva: Kuvakaappaus

Makasiinin puolustaja Alpo Suhonen arvosteli ForssaTV:n avauskeskustelussa kärkkäästi forssalaista päätöksentekoa, huonoa valvontaa ja puhui jopa korruptiosta ”Wahrenin ja Puolimatkan varjossa”.

Forssan tapa on Suhosen mielestä tehdä ratkaisuja rakentajan mielen mukaan.

Neuvotteleva virkamies Minna Perähuhta arvioi punniskellen, että vikaa on ollut eritoten Makasiininrannan kaavoituksessa.

Ahdas asemakaava jätti Perähuhdan mukaan suojellun makasiinin uusiokäytön auki, ja tiivis ympäröivä rakentaminen rajaa pois rakennuksen käyttömahdollisuuksia. Siitä ei täten voi tulla esimerkiksi logistiikka- tai musiikkikeskusta.

 

Rakennusliike Laaksokunnas oy:n toimitusjohtaja Matti Laakso taustoitti rakennuksen kuntoa. Elokuvamuseohankekin hiipui rahaan.

– Poliitikoille en ole antanut yhtään vaalieuroa, hän tähdensi. Kiinteistöveroja hän laskee kaupungille asuntotuotannollaan tuottavansa noin 200 000 euroa vuodessa.

Makasiinin peruskorjaus lämpimäksi kustantaisi kaksi miljoonaa euroa. Laakso myönsi erikseen kysyttäessä, että kunnostusta voi tehdä myös hiljalleen; ensin kattorakenteet ja lattia kuntoon.

 

Suhonen ihmetteli Laaksolle, miksei kulttuurihistoriallista arvorakennusta ole aidattu vaan päästetty töhrittäväksi.

– Kohta ei ole kuin rauniot jäljellä.

Abiturientti Ella Heikkilä arvioi vanhaa makasiinia kauniiksi ja tärkeäksi rakennukseksi ja toivoi sen peruskorjausta. Autotalliksi se ei Heikkilän eikä varsinkaan Suhosen mielestä sovellu, eikä autotalleja alueelle enää tarvitakaan.

 

Perähuhta puhui rakennuksen monikäyttöisyyden puolesta, yksityinen ja julkinen puoli yhdessä. Sitä pitäisi kunnostaa monen toimijan käyttöön eikä liian raskaasti. Hyviä esimerkkejä löytyy maailmalta.

Suhosen mukaan makasiini pitäisi saada yleiseen ja kaupalliseen käyttöön. Käyttömahdollisuuksia on hänen mielestään valtavasti galleriasta ja klubista alkaen.

– Tarvitaan myös kulttuuritoimintaa, tapahtumia, jotka tuovat ihmisiä Forssan.

Suhonen totesi päätössanoissaan, ettei Forssassa meno muutu, elleivät äänestäjät näytä uutta suuntaa seuraavissa kuntavaaleissa.

 

ForssaTV:n vastaava päätoimittaja, Wahren-opiston rehtori Simo Veistola toteaa, että keskusteluun ei oltu kysytty Forssan edustajaa kaavoituksesta tai rakennusvalvonnasta. ForssaTV toivoo, että keskustelu asiasta jatkuu.

Wahren-opisto sai tälle ja ensi vuodelle Opetushallituksen avustusta vaikuttavuus- ja digitalisaatiohankkeille. Vaikuttavuuden parantaminen digitaalisten menetelmien avulla -hanke elvyttää paikallista tv-toimintaa Forssavision jalanjäljissä.

Tämän uuden lähetysformaatin, ForssaTV:n, ohjelmat suoratoistetaan eli striimataan nettiin osoitteessa forssatv.fi.

 

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic