Lounais-Häme Forssan seutu

Forzalle 20 000 euron luottamuslause – Tavoitteena 100 uutta yritystä Forssan seudulle kolmessa vuodessa

OP Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala kertoo, että Forzan kärjeksi valittu kestävä kehitys sopii hyvin yrityksen strategiaan. Kuva: Tapio Tuomela
OP Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala kertoo, että Forzan kärjeksi valittu kestävä kehitys sopii hyvin yrityksen strategiaan. Kuva: Tapio Tuomela

Lounea ja OP Lounaismaa lähtevät kumppaniksi seutukunnalliseen Forza-hankkeeseen. Yritykset panostavat 20 000 euroa toiminnan käynnistämiseen.

Kumppanuus on osa Lounean ja OP Lounaismaan yhteiskuntavastuuohjelmaa.

Forzaa kuvataan ”yrityskiihdyttämöksi”, jonka tarkoituksena on kehittää Forssan kaupunkiseudun yritystoimintaa. Toiminnan kautta toivotaan, että opiskelijat saataisiin jäämään seudulle ja perustamaan yrityksiä.

Tavoitteena on, että vuoden 2021 loppuun mennessä Forssan seudulle olisi perustettu 100 uutta yritystä.

– Forza tarjoaa tukea start up -yrityksille ja vahvistaa niiden elinkykyä niin, että ne ovat toiminnassa myös vielä kolme vuotta perustamisen jälkeen, Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen kertoo.

Kiihdyttämön jäseniksi toivotaan myös olemassa olevia yrityksiä.

Toiminta käynnistetään yhteistyössä yritysyhteisö Crazy Townin, paikallisten yritysten ja alueen oppilaitosten kanssa vielä tämän vuoden aikana.

 

Lue myös: Forssan seudun johtavat luottamushenkilöt puhaltavat nykyään yhteen hiileen, eivätkä nokittele toisiaan

 

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen toteaa, että Forza sopii hyvin yrityksen yhteiskuntavastuuohjelmaan, koska yrityksen tavoitteena on osallistua aktiivisesti Forssan seudun kehittämiseen ja elinvoiman vahvistamiseen.

Samoin toimitusjohtaja Jouni Hautala kertoo, että OP Lounaismaa haluaa olla tukemassa alueellista elinvoimaisuutta ja edistämässä kestävää taloutta.

– Forza sopii yhteiskuntavastuuohjelmaamme mainiosti, sillä se lisää Forssan alueelle syntyvien uusien yrityksien määrää, ja se taas vahvistaa alueen hyvinvointia, Viitanen kertoo.

– Kiihdyttämön erityiseksi kärjeksi on valittu kestävän kehityksen teemat ja se tukee mainiosti myös omaa strategiaamme, Hautala kertoo. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic