Lounais-Häme Forssa

Forzan toiminta siirtyy Yritystaloon – Seutukunnan yrittäjien aamukahvit jatkuvat myös Yritystalolla

Forzan keskeisiä tavoitteita on tiivistää yritysten ja opiskelijoiden välistä yhteistyötä.
Yrityskiihdyttämö Forzan toiminta siirtyy Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan kampukselta Yritystaloon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yrityskiihdyttämö Forzan toiminta siirtyy Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan kampukselta Yritystaloon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun elinvoimaohjelma Forza kiihdyttää yritysten kasvua ja uutta yritystoimintaa. Forzan keskeisiä tavoitteita on tiivistää yritysten ja opiskelijoiden välistä yhteistyötä ja löytää rajapinnoista uusia yritysideoita ja toisaalta lisätä toimivien yritysten kasvuhalukkuutta.

Viime vuoden elokuussa startanneen yrityskiihdyttämö Forzan toiminta Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan kampuksella siirretään Yritystaloon, Forssan Yrityskehityksen toimitiloihin Koulukadulle.

– Korona-aika on näyttänyt meille, että työelämä, työtavat ja menetelmät tulevat muuttumaan. Meidän on elettävä ja reagoitava ajassa. On keskityttävä enemmän kehittämistyöhön ja laitettava rahalliset panostukset yritysten kasvuun ja uusien yritysten synnyttämiseen. Siksi päätimme siirtää kehittämistoiminnan Yritystaloon, Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Riikka Riihimäki kertoo.

– Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä myös jatkossa. Siitä ovat osoituksena yrittäjien aamukahvit, jotka on nyt poikkeusoloissa nautittu verkossa. Ehdimme kuitenkin järjestää juuri ennen rajoituksia koko seutukunnan yhteiset yrittäjien aamukahvit. Ne olivat menestys ja tulemme jatkamaan niitä ehdottomasti Yritystalolla, Riihimäki sanoo.

Vuokralaisillekin löytyy sopivat työtilat

Forzan vuokralaiset voivat jatkaa nykyisissä tiloissaan Hamkin vuokralaisina tai siirtyä Yritystalolle, josta löytyy kaikille sopivat työtilat. Forzan Kehräämön tiloista luopuminen tarkoittaa, että yhteistyö Crazy Town -yhteisön kanssa jää myös tauolle odottamaan koronaepidemian jälkeistä aikaa.

Forzan perusajatuksia on tiivistää oppilaitosten, opiskelijoiden ja yritysten välistä yhteistyötä ja murtaa fyysisiä ja henkisiä raja-aitoja. Ideana on synnyttää uusia startuppeja ja tehdä uutta liiketoimintaa yritysten spinoffeista.

– Tavoitteenamme on tiivistää yhteistyötämme paikallisten yritysten kanssa. Me uskomme, että monipuolinen yhteistyö yritysten ja toisten oppilaitosten kanssa mahdollistaa sen, että opiskelijamme pääsevät verkostoitumaan, luomaan uutta ja kasvamaan yrittäjyyteen jo opiskeluvaiheessa, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtaja ja rehtori Maaria Silvius toteaa.

Verkostot ovat arvokkaita

Verkostot ovat tässä ajassa opiskelijoille ja työntekijöille todella arvokkaita. Verkosto-osaaminen syntyy monipuolisilla yhteistyöprojekteilla yritysten ja toisten oppilaitosten kanssa.

– Yhteistyö ei ole sidottu tiettyyn paikkaan, vaan se on tapa toimia sujuvasti ja innovatiivisesti. Sen me kaikki olemme oppineet ja huomanneet tänä poikkeusaikana. Pystymme tekemään asioita täysin uudella tavalla verkoston voimavaroja hyödyntäen, mikä luo hyvän pohjan kaiken uuden kehittämiselle, Silvius sanoo.

Kevään aikana on järjestetty muun muassa innovointiin liittyviä kehittämistapahtumia yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän opiskelijoiden yhteistyönä. Toimeksiantajat ovat olleet paikallisia yrityksiä, jotka ovat saaneet uusia innovaatioita yritystoimintaansa liittyen. Toiminta on saatu käyntiin koronatilanteesta huolimatta ja syksyllä innovaatiotoimintaa tullaan jatkamaan entistä vahvemmilla panostuksilla.

Lue myös: Yrityskiihdyttämö Forza pitää kiinni kovasta tavoitteestaan: sata uutta start up -yritystä tai ideaa parissa vuodessa (FL 7.11.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic