Lounais-Häme Forssa

FoSu hankki kotiedun, vaikka ei pystynyt parhaaseensa päätöskierroksella

Suuppareille 12 voittoa putkeen.
Aleksi Kanninen oli perjantaina pelipäällä. Tehot 4+3 puhuvat puolestaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aleksi Kanninen oli perjantaina pelipäällä. Tehot 4+3 puhuvat puolestaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vahva runkosarjan loppu varmisti FoSulle kotiedun 2. divisioonan Länsirannikon lohkon pudotuspeleihin. FoSu otti 12 peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti runkosarjan päätöskierroksella SB Naantalin 13–6 (0–1, 8–1, 5–4) -maalein.

FoSu sijoittui 47 pisteellä IBK Medan voittaman lohkon kakkoseksi. Kakkossija tiesi FoSulle kotietua ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.

– Runkosarja loppui meiltä hyvin, ja kuntokäyrä näyttää ylös. Tästä pitää pystyä vielä kuitenkin parantamaan, kun pudotuspelit alkavat, FoSun valmentaja Ville Into totesi.

FoSu ei ollut perjantaina kotisalissaan parhaimmillaan, mutta kukisti silti vaatimattoman SB:n. FoSu aloitti heikosti, mutta sai koneen käyntiin toisessa erässä.

Avauserässä nähtiin vain yksi osuma. SB Naantalin Niklas Nygren vei vieraat johtoon 0–1, kun ottelua oli pelattu reilut neljä minuuttia. Toisessa erässä FoSu löysi tehonsa ja mätti kahdeksan maalia.

Kolmanteen erään lähdettiin Suupparien johtaessa 8–2. Joukkue otti päätöserän alun liian löysin rantein ja SB nousi vikkelästi 8–6-tilanteeseen. Vieraiden selkäranka katkesi kuitenkin nopeasti, kun Matti Mertanen ja Veeti Kainulainen paukuttivat reilussa 15 sekunnissa kaksi maalia isännille.

– Saimme tehtyä paljon maaleja ryppäässä, mutta en ole tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Meille tuli paljon virheitä, eikä palloton peli ollut tarpeeksi aggressiivista. Käymme tätä peliä vielä läpi ensi viikon harjoituksissa, Into totesi.

Medan ja FoSun lisäksi pudotuspeleihin etenivät FBT PiTu ja SB Hirvensalo. Lohkon voittajana Meda saa valita vastustajansa välieriin. FL

Uusimmat