Lounais-Häme Forssa

FoSu ja suurseura Classic yhteistyöhön

Suupparit haluaa tarjota turvallisen pelaajapolun lajin huipulle saakka.
FoSun puheenjohtaja Jukka Rantanen ja Classicin manageri Pasi Peltola paiskaavat kättä yhteistyön merkiksi Tampereella. Kuva: ClassicJjyri Hömmö

Forssalainen Suupparit ja tamperelainen lajin suurseura Classic aloittavat yhteistyön. Seurayhteistyötä aiotaan tehdä monipuolisesti, mutta pääpaino on junioripelaajien kehittämisessä.

Forssan Suupparien puheenjohtaja Jukka Rantasen mukaan lajin harrastajille halutaan tarjota laadukas ja turvallinen pelaajapolku tarvittaessa salibandyn huipulle asti. Yhdessä pohdittu valmennuslinja antaa nykyistä paremmat eväät junioritoiminnan kehittämiseen.

– Meillä voi pelata vaikka salibandykoulusta B-nuoriin, jonka jälkeen – jos rahkeet riittävät – voi siirtyä Classiciin A-nuorten SM-sarjaan ja Classicin Salibandyliigajoukkueseen asti. Tai mikäli haluaa, voi jatkaa pelaamista meillä, tässä on kuitenkin tarkoitus saada edustus nostettua Divariin, Rantanen toteaa.

FoSun ja Classicin lähentyminen näkyy myös akatemiatoiminnan yhteistyön syventymisenä ja valmentajakoulutuksen kehittämisenä.

– Parhaan kanssa on mukava tehdä yhteistyötä.

Idea pitkälle viedystä yhteistyötä lähti Rantaselta.

– Meillä on jo parikymmentä vuotta ollut Classiciin hyvät välit. Koppasen Joe ja Hautalan veljekset ovat pelanneet siellä, Kilven Ottokin lähti sinne. Aiemmin Aaltosen Teemu ja Mattilan Sami ovat menneet pitkälle Classicin kautta. Välit seuraan ovat olleet kunnossa siis ennenkin, nyt vain tiivistetään kuviota, Rantanen kertoo.

Classic on aiemmin tehnyt yhteistyötä useiden Pirkanmaan seurojen kanssa, mutta nyt reviiriä laajennetaan Kanta-Hämeen suuntaan.

– Classicin tehtävä on auttaa koko pirkanmaalaista ja hämäläistä salibandyä. Haluamme olla kehittämässä yhteistyöseurojen valmennusta ja yksilöitä kokonaisvaltaisesti kohti kansainvälistä huippua, toteaa Classicin junioripäällikkö Mikko Hernetkoski seurojen tiedotteessa.

FoSun puheenjohtaja Jukka Rantanen näkee yhteistyön vahvistavan FoSun asemaa. Se tuo lisää tavoitteellisuutta tekemiseen ja mahdollisesti uusia harrastajia lajin pariin Forssasta ja sen lähiympäristöstä.

Rantanen korostaa yhteistyön avaaman pelaajapolun tarjoavan fiksun tavan edetä lajin parissa niin pitkälle kuin kyvyt kantavat. Kovin aikaisin ei välttämättä kannata suunnata Forssasta muualle.

– Monia pelaajia kysellään jo 14–15-vuotiaana Turun ja Hämeenlinnan suuntaan. Mutta miksi lähteä äidin lihapatojen äärestä uusiin ympyröihin istumaan autossa, kun voisi sen sijaan keskittyä opiskeluun ja hyvään harjoiteluun täällä vielä muutaman vuoden?

Rantasen mukaan nyt ei ole kysymys mistään farmisopimuksesta. Pelaajasuuntaus on Forssasta Tampereelle, ei toisin päin.

– Me uskallamme sanoa rehellisesti, että me olemme kasvattajaseura. Ja mikä estää joskus meiltä maailmalle lähtenyttä huippupelaajaa palaamasta viimeisiksi pelivuosiksi FoSun riveihin? FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat