Lounais-Häme

FoSu jatkaa lohkofinaalien voitolla Divarin nousuportaita

Ratkaiseva voitto tuli Salossa yli tuhannen katsojan edessä.
Kuvassa oikealla kamppaileva Kalle Laukkanen teki FoSulle kaksi maalia, joista toinen oli ottelun voittomaali. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvassa oikealla kamppaileva Kalle Laukkanen teki FoSulle kaksi maalia, joista toinen oli ottelun voittomaali. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suupparit eteni Divarin nousukarsinnoissa kolmannelle portaalle, kun se voitti Länsirannikon ratkaisevassa lohkofinaalissa Salossa IBK Medan 5-3 (2-0, 1-2, 2-1).

FoSu päätti Länsirannikon runkosarjan voittaneiden salolaisten kauden voitoin 2-1.

Ottelu keräsi Salohalliin komeasti 1013 katsojaa.

Salohallin parketilla juostiin päästä päähän melkein ensimmäisen erän loppuun asti ennen kuin tulosta alkoi syntyä. Sitä teki FoSu, kun ensin Joe Koppanen sivalsi avausmaalin ja erän viimeisellä minuutilla Kalle Laukkanen nosti vieraat 2-0 erävoittoon.

Toisen erän viidennellä minuutilla Eelis Brusin viimeisteli ylivoimapelissä FoSun 3-0 johdon.

Erän puolivälissä Meda pääsi avaamaan maalitilinsä rangaistuslaukauksella.

Vain puolisen minuuttia myöhemmin Meda kavensi ylivoimalla 3-2:een. Näin Meda kirjasi toisen erän 2-1 voiton.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla peli tasoittui 3-3:een, kun salolaisten rankkarin edelliserässä upottanut Daniel Rantanen laukoi toisen maalinsa.

Ajassa 51.32 Kalle Laukkanen palautti forssalaisjohdon toisella maalillaan, josta tuli lopulta myös ottelun voittomaali.

Meda haki viimeiset minuutit tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Tämä antoi 17 sekuntia ennen loppua Aleksi Kanniselle tilaisuuden viimeistellä 5-3 loppunumerot tyhjään maaliin.

– Aloitimme tosi hyvin eli jatkoimme samaa tahtia kuin sunnuntaina Forssassa. Tason nousu edelliseen Saloon vierailuumme oli huikea. Toisessa erässä Meda pääsi jäähyjen ja rankkarin ansiosta peliin mukaan, mutta kolmas erä oli taas meidän. Jatkoimme hyvää liikettä, kun taas vastustaja väsyi, kuvaili työmatkalle joutunutta Ville Intoa FoSun valmentajana tuurannut Juha Laitila.

Joukkueen lisäksi Laitila kehui Saloon matkannutta FoSun kannustusjoukkoa.

– Voitimme pelin myös kannustuksessa, vaikka paikalla oli yli tuhat henkeä, Laitila kiitteli.

FoSun seuraavaksi vastustajaksi Divarin nousukarsinnoissa asettuu SB Vantaa. Se sijoittui etelälohkon A-lohkossa kolmanneksi, mutta eteni lohkon pudotuspeleissä nousukarsinnan kolmanteen vaiheeseen. FoSun ja SB Vantaan ottelusarja alkaa perjantaina Forssassa.

Neljännessä ja viimeisessä vaiheessa tämän otteluparin voittaja kohtaa Pohjanmaan ja Kaakkois-Suomen otteluparin voittajan. Noista peleistä voittaja nousee ensi kauden Divariin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic