Lounais-Häme Forssa

FoSu kovat piipussa cupiin

Suupparit suosikkina kotiturnaukseen.
FoSu pääsee tositoimiin viikonloppuna, kun Forssassa pelataan Suomen cupin turnaus.

FoSu palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Suomen Cupiin kovat piipussa. FoSu ei lähde cup-peleihin hiomaan kuvioitaan sarjapelejä varten, vaan tähtää cupissa mahdollisimman hyvään menestykseen.

Suupparit pelaa cupin ensimmäiset ottelunsa viikonvaihteessa. Forssassa lauantaina pelattavassa turnauksessa nähdään FoSun lisäksi Ilves II, SR IV ja AFC Campus. Peliaika tiiviissä turnauksessa on 3 x 15 minuuttia. Kaksi parasta joukkuetta jatkaa cupia seuraavalle kierrokselle, kahden huonoimman cup-kausi päättyy Forssaan.

FoSu lähtee kotiturnaukseen suosikkina, sillä tamperelaisen Ilveksen kakkosjoukkue, tamperelaisen Soittorasian nelosjoukkue ja turkulainen AFC Campus palloilevat alemmilla sarjatasoilla kuin 2. divisioonan Länsirannikkoa pelaava FoSu. Campus pelaa kolmosdivaria kuten Soittorasiakin, Ilveksen kakkonen peräti vitosdivaria. Ilveksen kolmonen on jostain syystä kakkosta korkeammalla, sen sarjataso on 3. divisioona.

– Itselleni nämä porukat ovat outoja, vaikka AFC Campus pelasi aikoinaan ihan Divarissa. Yritin vähän silmäillä joukkueiden pelaajalistoja, mutta ei sieltä tuttuja nimiä vastaan tullut, FoSun päävalmentaja Ville Into sanoo.

Innon mukaan FoSu ei voi lähteä cupin turnaukseen takki auki. Vaikka vastustajat tulevat alemmista sarjoista, löysäilyyn ei ole varaa.

– Lähdemme turnaukseen sillä asenteella, että vastustajalle tulee hiki. Emme anna löysää, vaan pidämme vauhtia yllä, Into lupaa.

FoSu palasi Suomen cupiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Cup on muuttunut takavuosista, se pelataan järkevämmällä systeemillä kuin aiemmin.

– Ennen oli niin sanotut pikkufinaalit, nyt voi pienempikin seura mennä ihan päätyyn asti.

Cup on seurojen kannalta aiempaa taloudellisempi, sillä se pelataan alueellisempana kuin ennen. Aiemmin saattoi tulla heti alkukierroksilla pelipitkiä matkoja vaikka Pietarsaareen asti, mikä oli raskasta varsinkin pienten seurojen taloudelle.

– Näen, että cupiin on järkevä lähteä jos on tietyt tavoitteet ja riittävän leveä materiaali. Jos joukkueen rinki on kapea, saattaa cupista tulla viikonloppupeleineen joukkueille rasite, Into toteaa.

FoSu pelasi ennen cupin pelejä neljä kauteen valmistavaa harjoitusottelua, joista se voitti kolme. Ainoa tappio tuli maalilla Pirkkalan Pirkoille, joka pidetään 2. divisioonan Sisä-Suomen lohkon suosikkina.

– Aika hyvältä näyttää, olen aivan tyytyväinen harjoituspelien antiin.

Innon mukaan FoSulla on koossa nuori ja laadukas joukkue, joka on hyvässä fyysisessä kunnossa. Pelin rytmittämisessä on vielä tekemistä, mutta kaikki ei voi olla valmista vielä sarjakauteen valmistauduttaessa.

Suupparien joukkueen runko on koossa, muutaman pelaajan kanssa neuvotellaan vielä jatkosta. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic