Lounais-Häme Forssa

FoSu malttoi mielensä ja tasoitti puntit Medaa vastaan

Lohkovoitto ja jatkopaikka ratkeaa tiistaina Salossa.
Meda alkaa taipua. Eelis Brusin tuulettaa tärkeää 5–3-osumaa ja forssalaisyleisö juhlii. Vasemmalla näkyvä noin 50 hengen äänekäs salolaiskannattajien joukko alkaa sen sijaan hiljalleen hiljentyä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Meda alkaa taipua. Eelis Brusin tuulettaa tärkeää 5–3-osumaa ja forssalaisyleisö juhlii. Vasemmalla näkyvä noin 50 hengen äänekäs salolaiskannattajien joukko alkaa sen sijaan hiljalleen hiljentyä. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoSu teki sunnuntaina sen mitä pitikin. Suupparit puolusti tiiviisti ja hyökkäsi kun paikan sai. Lopulta hanat aukesivat ja joukkue karkasi selvään 7–3 (1–0, 1–2, 5–1) -voittoon salolaisesta IBK Medasta.

Voitot 2. divisioonan Länsirannikon lohkon loppuottelusarjassa ovat nyt tasan 1–1. Lohkon voittaja ja jatkokarsintaan menijä ratkeaa tiistaina Salossa pelattavassa kolmannessa loppuottelussa.

– Tämä oli meiltä paljon parempi peli kuin perjantaina Salossa. Teemana oli parantaa pallollista peliä, ja joukkue otti siitä kopin. Nyt riitti malttia, kyllä niitä tekopaikkojakin lopulta tuli, FoSun tyytyväinen valmentaja Ville Into totesi.

Molemmat joukkueet pelasivat sunnuntaina tarkkaa peliä. Puolustuksen keskusta pyrittiin pitämään tiiviinä ja turhia riskejä kaihdettiin.

Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Aleksi Kanninen.

FoSu sai hyvät asemat toiseen erään, kun se pääsi viiden minuutin ylivoimalle Medan Joni Kuusiston jouduttua kentältä väkivaltaisuuden vuoksi. Tommi Mäkinen laukoi FoSun ylivoiman aikana 2–0-johtoon.

Päätöserään lähdettiin kuitenkin tasanumeroista 2–2, sillä kaksinkamppailuja hallinnut Meda toisen teki erän lopulla kaksi osumaa kovilla ja tarkoilla etukulmalaukauksilla.

FoSu otti ohjia päätöserässä. Kalle Laukkanen pääsi keskeltä tekopaikkaan ja laukoi FoSun maalin johtoon.

Salolaisvieraat tulivat vielä tasoihin 3–3:een, kun Jesse Kuusisto pyssytti pallon ohi hyvin pelanneet FoSu-vahdin Antti Järvisen – taas etukulmasta.

Salolaisriemu jäi lyhytaikaiseksi, sillä Joe Koppanen kuittasi tasoitusmaalin parikymmentä sekuntia myöhemmin. Meda yritti tämän jälkeen kiivaasti tasoitusta, mutta joukkue joutui ottamaan nyt riskejä ja avaamaan peliään, mikä toi FoSulle lisää paikkoja.

Eelis Brusin sijoitti Kalle Laukkasen namusyötöstä 5–3-maalin ja Joe Koppanen lisäsi forssalaisjohdon kohta kolmeen maaliin.

7–3-loppunumerot iski tyhjään salolaismaaliin Matti Mertanen.

Lohkon voitto ja paikka jatkoon ratkeaa tiistai-iltana Salossa. Tiedossa on tiukka vääntö Salon parketilla.

– Meda on iso ja fyysinen joukkue, jolta löytyy myös kokemusta kovista peleistä. Meidän täytyy pelata siellä virheettömästi ja tarkasti. Jos pelaamme kuin tänään ja hienosäädämme muutamia juttuja vielä paremmaksi, niin pystymme ottamaan voiton, Into totesi. FL

Kaupallinen yhteistyö