Lounais-Häme

FoSu on kokeneempi ja ilkeämpi

Forssan Suupparit aloittaa tänään salibandykauden uudistuneella joukkueella uudessa lohkossa.

FoSu on pelannut neljä edellistä kautta kakkosdivisioonaa Sisä-Suomen lohkossa, mutta nyt seura anoi ja pääsi Länsirannikon lohkoon. Näin pelireissut vaihtuvat Tampereen ja Jyväskylän sijasta muun muassa Loimaalle, Saloon, Mynämelle ja tänään kauden avauspeliin Turkuun Paimion Ruoskaa vastaan.

Tulevissa otteluissa Loimaan Leiskua vastaan on melkoinen paikallispelien latinki, sillä FoSu sai takaisin Loimaalta viisi edelliskausien tehomiestään. Loimaalta palasivat puolustajat Matti Moisander ja Tommi Mäkinen sekä hyökkääjät Juha Laitila, Ville Salomäki ja alkuvuodesta pitkän paussin jälkeen peliin palannut Teemu Aaltonen.

Paluuvyöryn käynnisti Ville Into, joka palasi viiden Loimaan kauden jälkeen kasvattiseuraansa ensimmäistä kertaa valmentajan ominaisuudessa.

– Minä sovin Forssaan tulosta ensimmäisenä, pelaajat tulivat sitten perässä. On hienoa palata oman kylän joukkueeseen ja ensi kertaa valmentajana, Into intoilee.

Loimaalaisviisikon lisäksi FoSuun palasi puolustaja Vesa Heirola Turusta. Uusia puolustajia ovat TFT Akaasta tullut Niko Majalahti ja Alusta Riku Suoranta. FoSu ja kolmosdivisioonaan noussut Alku toteuttavat Inton mukaan kauden aikana jonkin asteista yhteistyötä.

 

FoSu sai siis nipun uusia pelaajia, mutta menetti saman verran nuoria. Puolentusinaa FoSu-kasvattia siirtyi Hämeenlinnan Steelersin A-poikien SM-sarjajoukkueeseen. Into hieman harmittelee poikien lähtöä varsinkin, kun heille ei saatu edes aikaan kaksoisedustusta, joka olisi mahdollistanut pelaamisen sekä Hämeenlinnassa että Forssassa.

Tulijoiden ja lähtijöiden erotuksena FoSun miehistö jää aika kapeaksi, kun kokoonpanossa on kaksi maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja kymmenen hyökkääjää.

– Siinä on omat riskinsä, mutta onneksi FoSulla on hyviä B-junnuja, jotka pelaavat omaa SM-sarjaansa ja esiintyvät varmasti myös edustuksen kokoonpanossa, Into toteaa.

 

Uusi valmentaja uskoo, että tällä kaudella kaukalossa nähdään uudenlainen FoSu.

– Joukkue on miesmäisempi, kokeneempi ja vähän ilkeämpikin. Vahvuutena on kokemuksen lisäksi se, että pelaajat ovat toisilleen tuttuja, Uskon myös menestykseen kunhan saamme kaivettua joukkueen potentiaalin esiin.

FoSun tavoitteena on kivuta yhdentoista joukkueen lohkossa neljän parhaan pudotuspeleihin.

Into nimeää lohkon suosikeiksi mynämäkeläisen SBS Wirmon sekä salolaisen IBK Medan, joka tekee yhteistyötä TPS:n liigajoukkueen kanssa.

FoSu pelaa ensimmäisen kotipelinsä ensi viikon lauantaina Wirmoa vastaan. FL

 

FoSu 2017-18:
Maalivahdit:Antti JärvinenToni MustakallioPuolustajat:Tomi HeirolaVesa HeirolaTeemu LintulaNiko MajalahtiMatti MoisanderTommi MäkinenValtteri RämöRiku SuorantaHyökkääjät:Jesse AaltonenTeemu AaltonenKasperi GrahnValtteri HeikkonenAleksi KanninenJuha LaitilaKalle LaukkanenMarkus LintulaJose OrasVille SalomäkiValmentajat:Ville IntoPetri Mäkeläinen

Uusimmat

Fingerpori

comic