Lounais-Häme

FoSu sparrasi ausseja

Mestarivalmentajien Petteri Nykyn ja Samu Kuitusen luotsaama Australia valmistautuu joulukuun MM-kisoihin leireilemällä Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa. Viime viikolla paikalle saapunut joukkue treenaa Eerikkilässä huomiseen torstaihin asti, sen jälkeen aussit suuntaavat kisoihin Riikaan Latviaan.

Maajoukkue on painanut pitkää päivää Eerikkilässä.

-Pelaajilla on varmasti ollut raskasta. Jos he yleensä harjoittelevat 2–3 kertaa viikossa, nyt he ovat harjoitelleet yhtä monta kertaa päivässä. Pojille on tullut todella paljon uutta informaatiota, valmentajakaksikko kertoo.

Australia pelaa Suomessa neljä harjoituspeliä. Ennen eilisillan FoSu-ottelua joukkue kohtasi ilman maajoukkuemiehiään pelanneen Classicin, jota Nykky ja Kuitunen seuratasolla valmentavat.

Australia otti odotetusti mestari-Classicilta kahdesti takkiinsa. Tiistai-illan kovaa kyytiä tarjonneen FoSu-pelin jälkeen maajoukkue kohtaa vielä 2. divisioonaa pelaavan Jokerit, ennen kuin matkaa kisapaikalle Riikaan.

-Olemme joutuneet opettamaan pelaajille ihan perusjuttuja, ja alamme vasta päästä varsinaiseen valmentamiseen. Matka on pitkä, valmentajat toteavat.

MM-kisoissa on Suomen ja Australian lisäksi 14 muuta joukkuetta. Suomi pelaa A-lohkossa, jossa ovat mukana myös Saksa, Viro ja Sveitsin. Australian heikompitasoisessa C-lohkossa pelaavat sen lisäksi Puola, Slovakia ja Tanska.

Australia on pelannut kaksi kertaa A-ryhmän MM-kisoissa. Joukkue on sijoittunut molemmilla kerroilla 14. sijalle.

Nykky ja Kuitunen eivät ota paineita sijoituksen parantumisesta. Tärkeämpää on löytää joukkueelle sopiva pelitapa ja saada joukkue pelaamaan sillä tasolla kuin sen taidot mahdollistavat.

-Pelillinen tavoite on parantaa viisikkopelaamista. Sijoituksia emme arvuuttele, koska emme tiedä muiden joukkueiden tasoa, Nykky sanoo.

Mutta mikä saa Suomen maailmanmestaruuteen valmentaneen ja menestykseen tottuneen kaksikon luotsaamaan Australiaa, joka on suuresta koostaan huolimatta salibandyssä kääpiö?

-Tämä on meille täysin uusi haaste. On mielenkiintoista nähdä, mikä on se tapa, jolla saamme joukkueen pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla suhteessa pelaajien taitoihin ja vastustajien tasoon.

-Sekin vaikutti päätökseen lähteä Australian kanssa kisoihin, että joukkueestamme on kuusi pelaajaa mukana Suomen maajoukkueessa. Haluamme luotsata Classicin seuratasolla maailman huipulle, ja silloin päästävä läheltä seuraamaan mitä maailman parhaat pelaajat MM-tasolla tekevät, kaksikko jatkaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti