Lounais-Häme

FoSu venyi pakkovoittoon

Salibandy FoSu-Blasters 8–7

Forssa

FoSun unelma pudotuspelipaikasta on elossa. FoSu pystyi kuin pystyikin kaivamaan niin sanotun pakkovoiton tiukasti vastaan laittaneesta Blastersista täpärin 8–7 (4–2, 2–3, 2–2) -lukemin.

FoSu aloitti lauantaina kotisalissaan terävästi. Joukkue hallitsi peliä ja loi tilanteita.

Blasters teki kyllä illan ensimmäisen maalin, mutta FoSu paukutti kolme seuraavaa, kun Joe Koppanen, Eetu Turunen ja Aleksi Kanninen onnistuivat viimeistelyssä.

Blasters kavensi ylivoimalla 3–2:een, mutta FoSu ei hätkähtänyt, vaan Kalle Laukkanen vei kotijoukkueen erän lopulla 4–2-johtoon.

Toisessa erässä tempo tippui. FoSu hallitsi näennäisesti peliä ja piti palloa. Järkevästi pelannut Blasters tukki kuitenkin tiukasti keskustan, eikä FoSu tahtonut päästä tekopaikoille.

Muuten turhia askelia kaihtanut jyväskyläläisjoukkue iski terävästi vastaan aina kun sai paikan. Tuomo Limma osui erän alussa kahdesti ja peli olikin tasan 4–4.

Markus Lintula vei maalin edestä Suupparit taas johtoon, mutta vieraat tunkivat keskeltä läpi ja tasoittivat pelin. Viimeiseen erään lähdettiin silti forssalaisjohdossa 6–5, kun Miika Aleniuksen kova kääntölaukaus upposi Blastersin maaliin.

– Vastustaja pelasi hyvin yksinkertaista peruspeliä. Me olimme yhdessä vaiheessa vähän laiskoja. Sen takia Blasters pysyi mukana niin pitkään, FoSun valmentaja Pasi Lehtonen totesi.

Päätöserään FoSu lisäsi vauhtia. Vain kahdella kentällä liikkeellä ollut Blasters pisti kuitenkin tiukasti vastaan ja tasoitti erän alussa Ari Virtasen vastahyökkäysosumalla.

Kovaa duunia läpi pelin tehnyt Leevi Kainulainen nousi FoSun sankariksi. Kainulainen vei FoSun johtoon vanhanaikaisella, kun hän kiersi vieraiden maalin ja laukoi lujaa 7–6-johtolukemat.

FoSu painosti, mutta Blasters tuli vielä kerran. Tuomo Limma iski nopean nousun päätteeksi laidalta illan kolmannellaan pelin tasoihin.

FoSu kuitenkin väänsi tärkeän voiton. Leevi Kainulainen nousi pienestä kulmasta ja nosti maalin kattoon voittolukemat 8–7 pelin viimeisellä minuutilla.

– Emme olleet terävimmillämme, mutta otimme tiukassa pelissä tärkeän voiton.

Voitto nosti FoSun 2. divisioonan Sisä-Suomen lohkossa 20 pisteeseen. Matkaa neljänteen sijaan ja pudotuspeleihin on vain kaksi pistettä.

Joukkue jatkaa pisteiden metsästystä jo tänään Jyväskylässä sarjakärki O2JKL:n vieraana. FoSun pitää pelata paljon paremmin kuin lauantaina, mikäli mielii kovalta O2:lta pisteitä napata.

– Kaikki jätkät tietävät mikä on pelin nimi. Ei luulisi olevan vaikea motivoida pelaajia illan otteluun, Lehtonen sanoi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti