Lounais-Häme

FoSu ylsi tavoitteisiin, mutta parempaankin oli saumoja

Forssan Suupparit pääsi tavoitteisiinsa tämän kauden 2. divisioonassa, vaikka joukkue olisi pudotuspelejä mielellään lohkofinaaleissa jatkanutkin.

-Meillä ei ollut tällä kaudella nousupaineita. Asetettu sijoitustavoite täyttyi, kun selvisimme pudotuspeleihin. Toinen tavoite, pelin paraneminen kauden loppua kohden ja joukkuehengen löytyminen, täyttyi myös mielestäni hyvin, toteaa FoSun päävalmentaja Ville Into.

FoSu oli 2. divisioonan länsirannikon lohkon runkosarjassa kolmas ja eteni neljän parhaan joukkueen pudotuspeleihin. Joukkueen runkosarja oli vaihteleva, mutta kevättä kohden peli parani ja sijoitus sarjassa koheni.

 

FoSu kohtasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjassa toiseksi sijoittuneen salolaisen IBK Medan, joka eteni jatkoon tiukkojen pelien jälkeen otteluvoitoin 2–1. Kolmas ja ratkaiseva kohtaaminen päättyi Medalle jatkoajalla maalein 5–4. FoSun kausi loppui tuohon tiistain kirvelevään tappioon.

-Se oli pienestä kiinni. Pieniin asioihin kaatui meidän jatko tässä sarjassa, ja se tietysti harmittaa. Meillä oli hyvät mahdollisuudet, mutta kaveri oli vähän tehokkaampi viimeistelyssä. Liikettäkin olisimme tarvinneet enemmän vieraspeleihin. Kotipelissä liikettä oli riittävästi, mutta viimeisessä vieraspelissä vauhtia löytyi vasta päätöserässä, Into ynnäilee pudotuspelejä.

Runkosarjassa kärkisijat ja samalla pudotuspelien kotietu karkasivat FoSulta jo syksyllä. Joukkue kärsi syys-lokakuussa neljä tappiota.

-Alku oli vähän tahmea, pelitavan omaksumiseen meni yllättävän kauan. Tahti kuitenkin parani loppua kohden, minkä takia kauden loppuminen pudotuspelien avauskierrokselle harmittaakin näin paljon.

 

FoSu tähyää Divariin viimeistään kevään 2020 päätteeksi. Joukkueen selkeä tavoite on olla jo ensi kaudella parempi kuin juuri päättyneellä kaudella.

-Tulevaa kautta on jo vähän käyty läpi, ja perjantaina on tarkoitus keskustella jatkosta joukkueen kapteeniston kanssa. Meidän on myös tarkoitus vahvistaa valmennusta entisestään, tuoda fysiikkavalmentaja ryhmään mukaan, Into kertoo.

Vuoden päästä FoSu aikoo päästä play off -kamppailuissa pitkälle.

-On ihan selvä, että haluamme jatkaa kevättä. Ensi vuonna ei enää riitä se, että olemme mukana pudotuspeleissä, vaan haluamme edetä paljon pidemmälle kuin nyt. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic