Lounais-Häme

FoSulla mitali mielessä

FoSu pelasi erinomaisen B-nuorten SM-runkosarjan, eikä aio jarrutella pudotuspeleissäkään. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut FoSu lähtee pitkäperjantaina alkaviin play off -peleihin mitali mielessä.

Eikä välttämättä se pronssikaan riitä, mahdollisuuksia on kaiken mennessä nappiin kirkkaimpaan asti.

-Ei tässä ole enää mitään muuta tavoitetta kuin se mitali. Se on vähimmäistavoite, painottaa joukkuetta valmentava Pasi Lehtonen.

FoSu saa puolivälierissä vastaansa jonkun kolmikosta TPS-Classic-OLS. FoSu voitti nämä joukkueet runkosarjassa sekä kotona että vieraissa, joten sillä on niistä ainakin henkinen yliote. Trio voi kuitenkin saada vahvistuksia pudotuspeleihin, joten helpolla nämä seurat eivät varmasti kaadu.

-Meidän täytyy edelleen jatkaa hyvää puolustuspelaamista. Vanha klisee ”pelejä voitetaan hyökkäämällä, mestaruuksia puolustamalla” pitää yhä paikkansa, Lehtonen sanoo.

FoSulla on puolivälierissä kotietu. Kahdella voitolla etenee välieriin.

FoSu pääsee pudotuspeleihin hyvistä asemista. Joukkue on motivoitunut, kovassa kunnossa ja mikä tärkeintä – terve. Talven flunssa-aalto on takana päin.

-Me voimme lähteä peleihin ilman paineita. Sarjaennakoissa meitä veikattiin 11. sijalle. Vaikka runkosarja meni meiltä hyvin, paineet ovat ihan muilla seuroilla.

Runkosarjan tehokkain FoSu-pelaaja, 61 pinnaa 22 ottelussa koonnut Samuli Grönfors vakuuttaa joukkueen olevan valmis pudotuspeleihin. Joukkue lähtee näihin kamppailuihin samalla tavalla kuin hyvin sujuneeseen runkosarjaan; rennosti, mutta tosissaan.

-Tässä on jo jonkin aikaa odotettu näitä pelejä. On hienoa tehdä seurahistoriaa ja pelata SM-pudotuspeleissä, Grönfors sanoo.

Grönforsin mukaan FoSulla ei ole oikeastaan heikkouksia. Joukkue osaa tehdä maaleja ja haluaa myös puolustaa. Myös maalivahtipeli on Jesse Kanervan johdolla ollut erinomaista.

FoSun pelit ovat vetäneet tällä kaudella hyvin väkeä. Suupparien B-junnujen SM-runkosarjan yleisökeskiarvo oli 260 katsojaa, mikä on yli sata enemmän kuin millään muulla joukkueella.

Ja kevättä kohde tarjottava vain paranee, kun junnut pelaavat SM-pudotuspeleissä ja edustus taistelee kohti nousua Divariin.

-Ei muuta kuin lauteet täyteen ja ääntä, kehottaa valmentaja-Lehtonen forssalaisyleisöä.

Grönfors vakuuttaa, ettei FoSu jännitä kotiyleisön edessä, vaan saa siitä voimaa peliinsä.

-Ei me oteta paineita. Tässä joukkueessa on sellaisia jokereita, että tykkäämme olla esillä, Grönfors naurahtaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti