Lounais-Häme

FoSulta ei viedä helposti pisteitä

Forssan Suupparien joukkue alkavaan 2. divisioonakauteen on kasassa. FoSu lähtee syyskuun puolivälissä alkavaan sarjaan kokeneella ja taitavalla joukkueella.

Joukkueesta lähti monta nuorta pelaajaa armeijaan ja pelaamaan Hämeenlinnaan, mutta kun tilalle tulivat muun muassa Teemu Aaltonen, Juha Laitila, Ville Salomäki, Matti Moisander ja Tommi Mäkinen, voi Suupparien sanoa vahvistuneen viime kaudesta.

– Saimme vielä viime viikolla parin profiilipelaajan nimet paperiin. Olen todella tyytyväinen nimilistaan. Nuorempia meni toiseen suuntaan, mutta saimme tilalle kokemusta, kertoo FoSun päävalmentaja Ville Into.

FoSu aloitti uuteen kauteen valmistautumisen toukokuussa. Töitä on tehty paljon ja hyvin.

– Meillä oli hyvä fysiikkajakso, ja oikeastaan sen tekemistä jatketaan koko kausi. Nyt tuomme lajia sisään, niin sanottu pre season -leiri vedetään syyskuun alussa Eerikkilässä, kertoo Into.

Sarja alkaa 16. syyskuuta. FoSu pelaa tällä kaudella totutusta poiketen 2. divisioonan Länsirannikon lohkoa. Tämä on tuonut lisää virtaa pelaajille ja toivottavasti se tuo myös yleisöä katsomoon, sillä nyt on mahdollisuus nähdä monta uutta joukkuetta Forssassa.

Edessä ovat myös tiukat paikallispelit Leiskua vastaan.

– Länsirannikko on kova lohko. Se on tasainen, eikä siellä ole pisteautomaatteja, Into sanoo.

Siirtyminen Sisä-Suomen lohkosta Länsirannikolle säästää myös aikaa ja rahaa, kun pitkät pelimatkat Jyväskylään loppuvat. Länsirannikon lohkossa pisin pelimatka tehdään kakkostietä Poriin.

FoSun tavoitteet ovat samat kuin viime vuosina.

– Tähtäämme lohkon neljän parhaan joukkoon eli pudotuspeleihin.

Into ei puhu noususta Divariin, eikä halua asettaa joukkueelle siitä paineita.

– Me lähdemme nöyrästi sarjaan. Eikä meillä ole mikään hoppu. FoSu on seura, joka tekee hyvää junnutyötä.

FoSun ohella muita lohkon suosikkeja ovat SBS Wirmo Mynämäeltä ja Meda Salosta.

– Meda sai paljon hyviä nuoria pelaa TPS:stä, Into kertoo.

FoSu aikoo olla alkavalla kaudella kovakuntoinen ja hyvin liikkuva joukkue. Joukkue pyrkii kääntämään peliä nopeasti, myös puolustussuuntaan.

– Aiomme pitää vauhtia. Uskon, että huonommin treenanneet joukkueet putoavat kyydistä.

FoSu aikoo pelata myös kovaa. Kotisalistaan se haluaa paikan, josta ei hevillä viedä pisteitä.

– Aiomme pelata aggressiivisesti ja ilkeästi. Haluamme tehdä vastustajalle selväksi, ettei täältä pääse pois ilman mustelmia. Emme aio sikailla, mutta pelaamme kovaa. Jokaisesta pallosta taistellaan, emmekä anna periksi, valmentaja lupaa.

FoSun rosteri on laadukas, mutta ei kovin leveä. Apuja on tarvittaessa saatavissa B-pojista, joista neljä pelaajaa pelasi jo viime kaudella edustuksessa. B-poikien joukkue karsii muuten viikonvaihteessa Joutsassa paikasta ikäluokan SM-sarjaan, kun taas Panthersin kanssa muodostettu C2-poikien yhdistelmäjoukkue pelaa omaa SM-karsintaansa Forssassa.

Into vietti viisi kautta Leiskussa, joista kolme valmentajana. Hän on tyytyväinen paluustaan FoSuun.

– On erittäin hienoa palata kotiluolaan valmentajan roolissa. Olen odottanut sarjapelejä toukokuusta saakka. Joukkueessa on hieno fiilis, meillä on hyvä valmennustiimi ja joukkueenjohtajana Liljan Mikko, joka tekee upeaa työtä, Into kehuu. FL

Kokemusta ja 
taitoa rittämiin
Hyökkääjät Jesse Aaltonen, Teemu Aaltonen (siirtyi Loimaan Leiskusta), Kasperi Grahn, Valtteri Heikkonen, Aleksi Kanninen, Juha Laitila (Leisku), Kalle Laukkanen, Markus Lintula, Jose Oras, Ville Salomäki (Leisku).Puolustajat Tomi Heirola, Vesa Heirola (Turku), Teemu Lintula, Niko Majalahti (TFT Akaa), Matti Moisander (Leisku), Tommi Mäkinen (Leisku), Valtteri Rämö , Riku Suonranta (Alku).Maalivahdit Antti Järvinen, Toni Mustakallio.Valmentajat Ville Into, Jani Vuorela, Petri Mäkeläinen.Joukkueenjohtaja MIkko Lilja.FoSu pelaa alkavan kauden 2. divisioonan Länsirannikon lohkoa. Aiemmin se pelasi Sisä-Suomen lohkossa.

Fingerpori

comic