Lounais-Häme Forssa

FoSulta tarvitaan nyt tehoja: Kausi jatkuu vain voitolla

Jatkopaikka katkolla lauantaina Vantaalla.
FoSu on lauantaina pakkovoiton edessä. Joukkueen on luotava riittävästi maalipaikkoja ja tehtävä niistä myös maaleja. Kuva: Tapio Tuomela
FoSu on lauantaina pakkovoiton edessä. Joukkueen on luotava riittävästi maalipaikkoja ja tehtävä niistä myös maaleja. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Suupparit on lauantaina tiukan paikan edessä.

Mikäli FoSu haluaa jatkaa karsintoja, pitää sen voittaa SB Vantaa vieraskentällä Myyrmäen urheilutalolla. Mikäli FoSu ei voittoon pysty, SB Vantaa vie ottelusarjan voitoin 2–0 ja etenee Divarikarsinnan viimeiseen vaiheeseen. FoSun pelit ovat silloin tältä kaudelta ohi.

Mikäli FoSu pystyy voittoon Vantaalla, tasoittaa se ottelusarjan 1–1:een. Ratkaiseva kolmas kamppailu pelataan siinä tapauksessa jo sunnuntaina Forssassa.

FoSun valmentaja Ville Into on tärkeääkin tärkeämmän vieraspelin alla luottavaisin mielin.

– Uskon, että pystymme parantamaan viime pelistä, jossa emme olleet parhaimmillamme. Meillä on kapasiteettia voittoon, Into vakuuttaa.

FoSu on nyt pakkovoiton edessä, koska hävisi otteluparin ensimmäisen kamppailun kotisalissaan jatkoajalla maalein 5–6. Forssalaisryhmä ei ollut tuossa pelissä terävimmillään.

– Viimeistelyn pitää olla Vantaalla paljon parempaa kuin se oli Forssassa. Meiltä puuttui terävyys maalipaikoista.

Inton mukaan FoSu oli ensimmäisessä SB Vantaata vastaan pelatussa ottelussa väsynyt. Ei fyysisesti, vaan psyykkisesti.

Pudotuspelit ja karsinnat ovat jo kolmannessa vaiheessa, ja etenkin tiukka sarja IBK Medaa vastaan söi henkisiä voimavaroja.

– Fysiikka oli ihan ok, mutta olimme henkisesti liian odottavalla kannalla. Uusi sarja alkoi nopeasti edellisen loputtua, emmekä olleet oikein valmiita.

Lauantaina FoSu on Inton mukaan valmis. Maha ei ole joukkueella vielä täynnä, sillä nousu Divariin on vielä kolmen voiton päässä.

– Joukkueella riittää nälkää, siitä olen varma.

Omasta Etelän lohkostaan jatkoon pusertaneen SB Vantaan ei pitäisi olla ylittämätön vastus FoSulle. SB Vantaa on teknisesti taitava ryhmä, mutta sen pitäisi vauhdiltaan ja kunnoltaan jäädä forssalaisten jalkoihin.

– Vantaan alakerta on aika isokokoinen. Meidän täytyy pitää vauhtia ja saada ne miehet liikkeelle.

Ottelu pelataan Myyrmäen urheilutalolla.

– Ihan normaali kenttä ja matto pintana. Kenttä on hieman pienempi kuin meillä, mutta ei mitenkään suuresti.

Vaikka vieraskentällä pelataankin, FoSulle pitäisi riittää kannustusta. Inton tietojen mukaan Forssasta on lähdössä otteluun satakunta kannattajaa.

– Olen luottavaisin mielin. Uskon, että pelejä jatketaan sunnuntaina Forssassa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic