Lounais-Häme

FoSun kausi päättyi pettymykseen: Paras vire kadoksissa ratkaisuhetkillä

SB Vantaa jatkaa Divarikarsinnan viimeiseen vaiheeseen.
FoSu ei pystynyt parhaaseensa karsintaotteluissa SB Vantaata vastaan. Kuva: Tapio Tuomela
FoSu ei pystynyt parhaaseensa karsintaotteluissa SB Vantaata vastaan. Kuva: Tapio Tuomela

FoSun taival Divarin karsinnoissa päättyi lauantai-iltana Vantaalla. Hurjan taisteluhurmoksen päälle saanut SB Vantaa oli liian kova kotonaan ja lähetti FoSun tauolle 9–4 (2–1, 5–2, 2–1) -voitolla. Kotijoukkue eteni karsinnan viimeiseen vaiheeseen otteluvoitoin 2–0, FoSun kausi on paketissa.

– Emme päässeet tänään perustasollemme. Olimme heikompia pallollisessa pelaamisessa ja kaksinkampailussa. Parempi voitti, ei jäänyt jossiteltavaa, tunnusti FoSun päävalmentaja Ville Into pelin jälkeen.

 

Avauserä Vantaalla mentiin tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue meni johtoon jo toisella minuutilla, kun Tero Koski laittoi pallon ohi FoSu-vahti Jarno Prihdin.

FoSu tasoitti pelin 1–1:een maalin kulmalta. Markus Lintula syötti, Ville Salomäki viimeisteli. Toiseen erään lähdettiin kuitenkin isäntien 2–1-johdossa, sillä Riku Kallunki pelattiin namupaikkaan, eikä tämä vapaasta tilanteesta erehtynyt.

 

SB Vantaa lisäsi toisessa erässä johtonsa 3–1:een, kun Lari Lundström päästettiin laukomaan vapaasti vasemmalta. Ja lisää tuli heti seuraavasta vantaalaisten hyökkäyksestä, nyt yläkulmaan pallon latasi Riku Kallunki.

FoSu pääsi kahden maalin päähän Niko Remeksen kaukolaukauksella ennen erän puoliväliä. FoSun ilo kavennuksesta ei kestänyt pitkään, sillä Teemu Sorvari latasi Vantaan ylivoimalla 5–2-johtoon. Forssalaistuska vain syveni, kun Tero Koski teki heti seuraavasta tilanteesta 6–2-maalin

FoSu-valmentaja Into otti tämän jälkeen aikalisän ja vaihtoi maalille Antti Järvisen. Vaihdosta ei ollut ainakaan heti apua, sillä Leevi Auranen vei SB:n kohta jo 7–2-johtoon. FoSu sai hieman paremmat lähtökohdat päätöserään, kun Aleksi Kanninen kavensi rangaistuslaukauksesta tilanteen 7–3:een.

 

Lunta tuli tupaan päätöserässäkin. Lari Lundström vei erän aluksi SB Vantaan jo viiden maalin karkumatkalle.

FoSu yritti ja yritti, mutta ei löytänyt tehoja. Vantaalla tehoa riitti ja Riku Kallunki siirsi isännät 9–3-johtoon. Aleksi Kannisen tekemä kavennus 9–4:ään oli laiha lohtu forssalaisille.

– Olo on tietysti pettynyt, olisimme halunneet haastaa SB Vantaan paremmin. Kaudessa on varmasti paljon hyvääkin, saimme ajettua nuoria sisään joukkueeseen ja pientä buumiakin aikaan salibandyssä, mutta tietysti hävityn pelin jälkeen mieli on pettynyt, Into totesi. FL

 

Juttua korjattu 7. huhtikuuta klo 13.55. Muutettu FoSun kolmannen maalin tekijäksi Aleksi Kanninen.

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic