Lounais-Häme Forssa

FoSun tähtäimessä nappikausi - suunta kohti Divaria

Suupparit ei halua asettaa enää välitavoitteita, vaan tähtää Divari-nousuun.
Ville Salomäki ja muut FoSun pelaajat ovat valmiita lauantaina alkavaan sarjakauteen.

Forssan Suupparit lähtee kovin tavoittein lauantaina alkavaan 2. divisioonakauteen. Enää ei puhuta pudotuspeleihin etenemisestä ja niissä menestymisestä, vaan aivan suoraan noususta Divariin.

– Tavoite on lyöty lukkoon, ja se on nousu 1. divariin. Mikään helppo homma se ei missään nimessä ole, nousu 2. divisioonasta on tehty erittäin vaikeaksi, joten kaiken pitää mennä nappiin, toteaa FoSun päävalmentaja Ville Into.

Innon mukaan FoSun ei kannata ottaa enää niin sanottuja välitavoitteita. Hän mukaansa kaikki puitteet nousulle ovat olemassa. Joukkue on taitava ja nopea, kuntoakin löytyy.

– Hyvältä näyttää, joukkue on valmis sarjaan. Saimme ajettua pelaajia ja pelitapaa sisään harjoituspeleissä ja Suomen cupin otteluissa. Voimme lähteä sarjaan luottavaisin mielin, Into sanoo.

 

FoSu uskoo aktiiviseen pelitapaan. Taitava joukkue aikoo ottaa otteen hallitsemalla pallollista pelaamista.

Joukkue on myös fyysinen, se jaksaa ja pystyy pelaamaan kovaa. Jalat eivät lopu kesken pelin.

– Urheilullisuus on yksi vahvuuksistamme. Olemme tehneet toukokuusta asti töitä, joukkue on varmasti kunnossa.

Varsinaisia heikkouksia Into ei miehistöstään löydä, vaikka myöntää, että niitäkin varmasti on. FoSu on tasavahva, ja jokaiselle pelipaikalle löytyy tonttinsa täyttävä pelaaja.

Into veikkaa alkavasta sarjasta tasaista, heittopusseja ei Länsirannikon lohkossa ole. Suosikeiksi Into nostaa FoSun ohella mynämäkeläisen SBS Wirmon, salolaisen IBK Medan ja turkulaisen SB Hirvensalon.

Aivan parhaalla miehistöllään FoSu ei pääse kauden alkuun, sillä riveistä puuttuvat vielä muun muassa Viljo Hautala, Matti Moisander ja Tommi Mäkinen. Pisimpään sivussa on jalkaleikkauksesta toipuva Mäkinen, joka pääsee tositoimiin ilmeisesti joulutauon jälkeen.

 

FoSu kohtaa avauspelissä lauantaina kotisalissa tutun ja vaikean vastuksen IBK Medan. FoSun kapteenistoon kuuluvan Ville Salomäen mukaan ottelu pystytään kääntämään voitoksi, jos kotiyleisöltä saadaan kunnon tuki taakse.

– Odotan kovaa ja tiukkaa peliä, eräänlaista jatkoa viime kevään pudotuspelikohtaamisille. Toivon paljon väkeä katsomoon, jotta saamme hyvän alun juhlakaudelle niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin, Salomäki sanoo.

Salomäki uskoo FoSun nousumahdollisuuksiin, vaikka Divaripaikka on kovan työn takana ja vaatii joukkueelta lähes täydellistä onnistumista.

– On turha kierrellä, parempi on puhua siitä mikä on kuitenkin kaikilla mielessä. Sitä varten tässä pelataan.

FoSulla on Salomäen mukaan koossa taitava ja nopea joukkue, josta löytyy sopivasti nuoruutta ja kokemusta.

– Maaleja tämä joukkue on osannut aina tehdä. Uskon, että puolustuspelin tiiviys näyttelee sitä suurempaa osaa, mitä pidemmälle kausi etenee. FL

Kokemuksella ja nuoruudella kohti Divaria

Maalivahdit Antti Järvinen, Jarmo Prihti, Toni Mustakallio.

Puolustajat Juha Aaltonen, Tommi Mäkinen, Yaemyim Jeerayut, Oiva Leinonen, Tomi Heirola, Matti Mertanen, Niko Remes, Niko Majalahti, Matti Moisander.

Hyökkääjät Viljo Hautala, Juha Laitila, Kalle Laukkanen, Aku Alalempi, Markus Lintula, Joe Koppanen, Eelis Brusiin, Elmeri Ahola, Jesse Aaltonen, Matias Lintula, Veeti Kainulainen, Ville Salomäki, Aleksi Kanninen, Miika Kulmala.

Valmentajat Ville Into, Sami Leikkilä, Jani Vuorela.

Joukkueenjohtaja Mikko Lilja.

FoSu pelaa 2. divisioonan Länsirannikon lohkoa. Tavoitteena on nousta Divariin, jossa joukkue pelasi viimeksi kaudella 2012–13.

Uusimmat

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic