Lounais-Häme Forssa

FPS heikentyi paperilla - entä kaukalossa?

Viime kauden tehokärjestä lähti kuusi peluria. Tilalle tuli pari potentiaalista korvaajaa.
FPS aloittaa suomisarjakauden kotipelien kaksoiskierroksella perjantaina ja lauantaina.

FPS aloittaa tänään kahdennentoista peräkkäisen kautensa Suomi-sarjassa joukkueella, joka on paperilla viime kautta heikompi.

Onko se sitä myös kaukalossa – siitä saadaan esimakua jo tämän viikonlopun kahdessa kotipelissä Kaarinan HCIK:ta ja hollolalaista nousijaa HC Giantsia vastaan.

Viime kaudella FPS kipusi runkosarjan neloseksi isolla lähes 30 pelaajan miehistöllä. Nyt pelureita on kentällisen vähemmän täpärästi kolmeen kenttään ja neljänteen ketjuun.

FPS joutuu pakkipulaan heti sarjan alkuviikkoina, kun poissa ovat sormensa murtanut Toomas Veijola sekä koko viime kauden sivussa ollut Joel Lehtonen vamman uusiutumisen vuoksi.

Määrän lisäksi joukkueesta lähti myös tehoja. Viime kauden paras pistemies Jyri Waajakoski jatkaa vihreäpaidassa, mutta kuusi seuraavaksi tehokkainta peluria lähtivät lähinnä Mestikseen sekä muihin suomisarjajoukkueisiin.

FPS:ltä löytyy tietysti tälläkin kaudella seitsemän tehokkainta peluria, mutta oleellista on se, pystyvätkö he korvaamaan pois lähteneiden noin 150 pisteen tehot.

FPS:n uusista pelaajista suurin osa on paluumuuttajia.

Maalivahtiosastolla odotetaan nelisen vuotta sitten alkaneelta Joensuun, Kaarinan ja Kalajoen kierrokselta palanneen Petrus Lintosen täyttävän Ruotsiin lähteneen Henri Viitalan isot patjat.

Toomas Veijola palasi puolustukseen kahden Ranskan ja HPK-kasvatti Roope Rohamo kahden välivuoden jälkeen. Uusi pakki on Lauttakylässä kakkosdivisioonaa pelannut Kasperi Lähteenmäki.

Hyökkäyspään tulokkaita ovat monivuotisen FPS-pelurin, latvialaisen Raitis Pujatsin 28-vuotias pikkuveli Peteris, joka hänkin on pelannut Suomessa jo seitsemän vuotta pääasiassa Suomi-sarjaa. FoPS-A:ssa aiemmin kauden pelannut Jesse Poussu siirtyi Kajaanin Hokin A:sta. Suurimmat odotukset kohdistuvat HPK:n A-nuorista palanneeseen Miku Ronkaiseen.

Kolmannen päävalmentajakautensa FPS:ssä aloittanut Asko Rantanen myöntää pelaajaringin kapeuden, mutta ei hae siitä etukäteisselityksiä.

– Kaksi vuotta sitten kun aloitin lähti koko joukkue. Nyt meillä on hyviä tulokkaita, kuten Lintonen, Pujats ja Ronkainen. Lisäksi jäljelle jääneiden pitää ottaa steppi eteenpäin. He eivät pääse piiloon muiden selän taakse, vaan heille lankeaa nyt tuloksentekovastuu, Rantanen korostaa.

Rantanen ei tingi myöskään tavoitteesta.

– Sarjan taso nousee koko ajan, mutta me olemme menneet kahtena edelliskautena pudotuspeleihin ja se on nytkin tietysti tavoitteena.

Suomi-sarjassa pelaa tällä kaudella 17 joukkuetta, kun Espoo Unitedin konkurssin jälkeen espoolaisille annettiin sarjapaikka Suomi-sarjaan Kiekko-Espoon nimellä. 32 runkosarjakierroksen jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa ylempään ja yhdeksän huonointa alempaan jatkosarjaan.

Rantanen veikkaa kärkipäähän viime kaudenkin parhaita joukkueita Nokian Pyryä, Kalajoen JHT:tä ja Kajaanin Hokkia. Suomen cupissa Mestis-joukkueita pudottaneen porilaisen Karhu HT:n lentoon Rantanen ei oikein usko, mutta tuntematon Kiekko-Espoo voi yltää korkealle.

FPS:n sarjaa edeltävät pelit sujuivat tappiopuolisesti, mutta viimeiset ottelut nostivat itseluottamusta.

– Haastoimme cupissa Peliittojen mestisjoukkueen hyvin ja viimeinen pelimme Pyryä vastaan toi myös uskoa.

Rantanen nimeää joukkueensa valtiksi kovan työnteon.

– Siihen kaikki perustuu. Kova liike, intensiteetti ja luja usko omaan tekemiseen ovat myös tärkeitä. Urheilullisuus pitää paistaa läpi koko touhusta. FL

FPS 2018-19:

Maalivahdit:

Petrus Lintonen (JHT)

Topi Salokannas

Joonas Laaksonen

Puolustajat:

Kasperi Lähteenmäki (LLuja)

Toomas Veijola (Valenciennes, Ranska 3)

Mikko Pehkonen

Joel Lehtonen

Mikko Saikkonen

Samuli Virtanen

Roope Rohamo (2 välivuotta)

Hyökkääjät:

Eetu Moberg

Mikko Kulju

Mikko Jaakkola

Joni Leppikoski

Joona Vainio

Niklas Saha

Joni Vuorela

Peteris Pujats (Karhu HT)

Jyri Waajakoski

Miku Ronkainen (HPK-A)

Aleksi Karlsson

Erik Nilsson

Otto Rantanen

Jesse Poussu (Hokki-A)

Päävalmentaja: Asko Rantanen

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic