Lounais-Häme

FPS hyvä, Ketterä parempi

FPS on ahtaassa rakosessa. Jos joukkue ei kaada Ketterää torstaina Imatralla, forssalaisten kausi on paketissa.

Palloseura oli tiistaina hyvä, mutta Ketterä oli vielä parempi. FPS johti Suomi-sarjan toista välierää Jukka-Pekka Kurteliuksen maalilla kaksi erää, mutta Ketterä kampesi kolmannessa väkisin ohi. Viimeksi lokakuussa hävinnyt Ketterä voitti maalein 1–3 ja johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 2–0.

-Pystyimme tekemään hyviä juttuja, mutta tilanteet täytyy viedä maaliin saakka. Paikkoja meillä riitti, FPS-luotsi Asko Rantanen totesi.

Palloseura tuli eilisillan pelin hyvällä jalalla ja asenteella. Joukkue pystyikin horjuttamaan sarjan ylivoimaista suosikkia, mutta tyrmäysisku jäi antamatta.

Kotijoukkue tukki aluksi hyvin keskustan ja jätti vieraat pyörimään kulmiin. Hyökkäyksiin lähdettiin terävästi tai ainakin luudittiin kiekko varmuudella väljemmille vesille.

FPS vei avauserän Jukka-Pekka Kurteliuksen komealla osumalla. Puolustaja Antti Salonen tarjoili ja Kurtelius latasi suoraan syöstä kiekon ohi Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen.

FPS:llä oli tämän jälkeen muutama muukin hyvä paikka, mutta Lipiäinen kesti Ketterän maalilla. Hyvä oli myös FPS:n Henri Viitala toisessa päässä kenttää, hän torjui ottelussa 36 kertaa.

FPS-johto piti kolmannen erän alkuun. Siinä Ketterä nousi kuitenkin nopeasti maalin johtoon. Molemmat vierasosumat syntyivät melkein samasta paikasta.

Ensin Saku Viskari sai maalin kulmalle kiekon päätypompusta puoli-ilmaiseksi ja luritti tasoituksen etukulmasta. Vaajat minuuttia myöhemmin liukas Rudolfs Maslovskis laukoi samalta nurkalta vieraat 1–2-johtoon.

-Meille tuli pari huonoa vaihtoa, ei siinä sen kummempaa, Rantanen sanoi.

Johtoasemasta Ketterää oli enää vaikea kammeta. Joukkue sai itseluottamuksensa takaisin, kontrolloi ja jäädytti sopivasti peliä. FPS yritti minkä pystyi, mutta ei pystynyt enää lisämaaleihin.

Vieraat iskivät vielä kerran, kun Erno Ripatti ohjasi ylivoimalla Jarno Lippojoen laukauksen ohi maskissa olleen Viitalan.

Rantasella riittää uskoa omiinsa, vaikka Ketterä onkin iso pala haukattavaksi. Imatralaisjoukkue on voittanut syksyn jälkeen 30 ottelua peräkkäin.

-Ensimmäisessä ottelussa johdimme peliä 20 minuuttia, nyt 40 minuuttia. Seuraavaksi aiomme johtaa sen 60 minuuttia, Rantanen sanoi.

Mikäli FPS pystyy katkaisemaan Ketterän voittoputken Imatralla, jatkuu välieräsarja lauantaina Forssassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic