Lounais-Häme Forssa

FPS hyvin pelin päällä - D-Kiekko vailla mahdollisuuksia Forssassa

Viidessä Suomi-sarjapelissä neljä voittoa.
Pirteästi syksyn aloittanut Aleksi Karlsson kokosi D-Kiekon kaadossa tehot 1+1=2.

Palloseura jatkaa pirteää syksyään Suomi-sarjassa. FPS otti kauden viidennessä sarjapelissä neljännen voittonsa, kun se kukisti lauantaina kotijäällään D-Kiekon Jyväskylästä maalein 6–0 (3–0, 2–0, 1–0).

FPS on 17 joukkueen Suomi-sarjassa mukavasti kolmantena ennen sunnuntain kierrosta.

– Hyvä startti. Päästiin hyvin pelin päälle ja vedettiin tiukasti loppuun asti, FPS:n valmentaja Asko Rantanen totesi lauantai-illan kamppailusta.

 

FPS vei D-Kiekkoa alusta asti. Forssalaisjoukkue oli vastustajaansa nälkäisempi ja vauhdikkaampi. Myös alakerta maalilla torjuneen Petrus Lintosen johdolla oli luokkaa naapuria varmempi.

Kotijoukkue iski avauserässä 3–0-johdon. Mikko Kulju avasi laukauksellaan maalitilin, Aleksi Karlsson lisäsi eroa ylivoimaosumalla ja jäälle loukkaantumisen jäljiltä palannut Toomas Veijola vei Palloseuran jo kolmen maalin karkumatkalle.

Toisessa erässä oli jo ratkaisun makua. Ensin Jyri Waajakoski iski riparista 4–0:aan ja kohta Eetu Moberg viimeisteli alivoimalla 5–0:aan. Tässä vaiheessa D-Kiekko lopetti suurimman pyristelyn, toisaalta FPS:lläkin alkoi olla maalinälkä tyydytettynä.

D-Kiekolla oli saumaa pieneen kiriin, kun FPS-pakki Kasperi Lähteenmäki latasi maalinedusväännön jälkeen oikeallaan vieraiden Olli Hakalan jään pintaan ja itsensä kentältä suihkuun. D-Kiekko ei saanut ylivoimalla kuitenkaan mitään aikaan, ja kun Atte Töyry otti kohta kakkosen, puntit olivat tasan.

FPS hallitsi myös päätöserää, vaikkei osumia nähty pitkään aikaan. Loppulukemat 6–0:aan laukoi tyylillä ylänurkkaan Joni Leppikoski ottelun 51. minuutilla.

Vierailla oli lauantaina omat paikkansa, mutta Petrus Lintonen oli ohittamaton. Lintonen torjui pelissä 26 kertaa, joista yli puolet avoimien ovien päätöserässä.

 

FPS pelaa viikonloppuna niin sanotun tuplakierroksen. Pelit jatkuvat sunnuntaina Seinäjoella, jossa vastaan asettuu S-Kiekko. Sarjataulukon keskellä majaileva S-Kiekko on kerännyt viidessä ottelussa seitsemän pistettä.

– Reissun päällä aiomme pitää saman hyvän ilmeen kuin täällä ja pelata järkevää vieraskiekkoa, Rantanen sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic