Lounais-Häme Forssa

FPS jatkaa pelejään Suomen cupissa

Ensi viikolla vastaan tulee mahdollisesti kaksikin Mestis-joukkuetta.
Mikko Saikkonen laukoi FPS:n toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla johtoon ja hoiti myös puolustustehtävät kunnialla.

Forssan Palloseura nappasi nihkeiden harjoituspelien päälle kaksi mukavaa voittoa Suomen cupissa ja eteni toiselle kierrokselle. Asia varmistui lauantaina, kun Palloseura kukisti kotihallissaan 2. divisoonan länsilohkon kärkijoukkueiseen laskettavan Harjavallan Kuparikiekon maalein 5-3.

FPS oli kyllä koko ottelun ajan niskan päällä, vaikka vierasjoukkue johdossa käväisikin. Jyri Waajakoski ehti tasoittaa pelin ensimmäisen erän aikana Aleksi Karlssonin esityöstä.

Toista erää FPS hallitsi selvemmin, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat. Pari hyvää koppia ottanut ja muun muassa läpiajon torjunut Petrus Lintonen torjui 10 kertaa, kun Juhani Oksman vieraiden maalissa sai olla kiekon edessä 18 kertaa. Maalit kirjattiin Palloseuralle 2-1

Kapteeni Eetu Moberg vei vihreät johtoon lähietäisyydeltä. Puolustaja Mikko Saukkonen lisäksi FPS:n johdon kahteen maaliin, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla.

Kuparikiekko tuli peliin mukaan aivan erän lopussa. Se pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa ja Jari Pohjosen läheltä ranteelta vippaama kiekko meni hieman helposti Lintosen varusteista maaliin.

Kolmatta erää FPS hallitsi vielä selvemmin. Kotijoukkue loi useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta Joona Vainio kolisutti tolppaa ja Mikko Kulju suti Peteris Pujatsin kynäilemästä avopaikasta ohi.

Runsaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen Aleksi Karlsson sai purjehti laidalta vapaasti keskellä ja hän nosti kiekon vieraiden maaliin.

FPS:n hallinta jatkui ja lopullinen ratkaisu nähtiin vajaat viisi minuuttia ennen loppua. Palloseura pääsi vastahyökkäykseen kolmella kahta vastaan ja Otto Rantanen sai laittaa väsyneillä jaloilla, mutta pehmeillä käsillä torjunnasta kimmonneen kiekon Kuparikeikon maaliin.

Vieraat kavensivat vielä lopussa maalinedusruuhkasta, mutta mitään hätää kotijoukkueella ei lopussa ollut.

FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen ei pelin jälkeen riemusta hyppinyt, vaikka jatkopaikka irtosikin. Rantanen muistutti, että cupin pelit ovat ylempien sarjatasojen joukkueille aina haastavia, kun on vain hävittävää.

– Ei ihan kaikilla pytyillä tänään käyty. Meillä on vähän puristusta ja vaikka eteenpäin on menty, asiat tulevat viiveellä peliin. Pelinopeudessa on vielä haasteita. Ollaan menty vielä käsijarru päällä ja kentällä mietitään asioita liikaa, minkä takia mennään monesti vaikeimman kautta, Rantanen sanoi.

Harjoituspeleissä tulleiden tappioiden johdosta joukkueelta on puuttunut Rantasen mukaan rentoutta, mutta hän uskoo Suomen cupin voittojen auttavan siinä asiassa.

Cup jatkuu jo ensi viikolla lohkopeleillä, FPS:n vastustajat selviävät sunnuntain pelien jälkeen.

– Sieltä voi tulla vaikka kaksi Mestis-joukkuetta vastaan. Niihin peleihin päästään haastajina. Haluamme kyllä jatkoon cupissa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic