Lounais-Häme

FPS juhlii pelaamalla

Forssan Palloseura juhlistaa 85-vuotista taivaltaan ensi viikon sunnuntaina. Juhlaa vietetään asiaankuuluvasti lätkän merkeissä, kun ennen Suomi-sarjan kärkikamppailua FPS-JHT pelataan rennompihenkinen ottelu FPS Alumnin ja Länsirannikon välillä.

-Itsekin olen mukana ennen Suomi-sarjaottelua käytävässä esiottelussa. Eiköhän se onnistu, kun apuvalmentajat vetävät lämmittelyn omalle joukkueelle, kertoo FPS:n Suomi-sarjajoukkueen päävalmentaja, pari kautta SM-liigassakin pelannut Asko Rantanen.

Rantanen odottaa JHT-ottelusta mielenkiintoista kamppailua. Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvan alkukauden, eivätkä ole vielä kohdanneet sarjassa toisiaan.

-Vastaan tulee tuttua väkeä. JHT:ssa pelaa Lintosen Petu, Ahlgrenin Jesper, Rahikaisen Samuli, Lehtosen Ville ja Westerlundin Niklas. En ole kovin tarkkaan pystynyt seuraamaan joukkuetta, mutta hyvinhän he ovat pelanneet, Rantanen kertoo.

Pitkässä voittoputkessa olevan FPS:n ohjelma on tiivis, sillä joukkue pelaa ennen ensi viikon JHT-ottelua kolme Suomi-sarjapeliä. Huomenna perjantaina joukkue kohtaa Huntersin Porvoossa ja lauantaina kotihalliin Forssaan saapuu D-Kiekko Jyväskylästä. FPS:llä on peli myös ensi viikon lauantaina, kun se kohtaa HCIK:n Kaarinassa.

Palloseura on voittanut kahdeksan ottelua putkeen, eikä aio jatkossakaan hevillä taipua.

-Tässä sarjassa ei ole pikavoittoja, vaan hyvät otteet ovat seurausta pitkäjänteisestä, säntillisestä työstä. Olemme hoitaneet arkisen tekemisen hyvin, lisäksi onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta, Rantanen näkee.

FPS-JHT alkaa sunnuntaina 18. joulukuuta kello 17. Sitä ennen pelattavassa alumnipelissä nähdään jäällä paljon kokemusta ja taitoa, kun Palloseuran starat ottavat mittaa Länsirannikosta.

-Länsirannikon pelaajat tulevat lähinnä Porin ja Rauman suunnalta. Olen yhteyksissä myös Turkuun, kertoo Palloseuran johtokunnan jäsen Jukka Mattila.

Länsirannikon joukkueeseen ovat alustavasti lupautuneet ainakin sellaiset pelimiehet Raumalta kuin Esa Tommila, Mika Laaksonen ja Matti Peltonen. Porin suunnasta ovat tulossa muun muassa Risto Tuomi, Markku Tähtinen ja Jaakko Virtanen.

FPS:n riveissä nähdään Mattilan ja Rantasen ohella alustavasti muun muassa Markku Larpi, Peter Pippingsköld, Mika Helkearo, Matti Raunio ja Matti Kuusisto. Maalille luistelee Kari Rosenberg.

Juhlatapahtuma tuntuu kiinnostavan yleisöä, sillä ennakkoon on myyty jo kolmisensataa pääsylippua. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic