Lounais-Häme Forssa

FPS jyrää Suomi-sarjan kärkitriossa

Kaksoiskierroksella kaatui kaksi kärkipään joukkuetta.
Aleksi Karlsson (10) ja taaempana näkyvä Eetu Moberg kunnostautuivat taas FPS:n maalintekijöinä.

FPS pelasi komean tuplakierroksen Suomi-sarjassa kukistettuaan kaksi kärkipään joukkuetta.

Perjantaina kaatui sarjaa johtanut Kiekko-Espoo vieraissa ja lauantaina toinen kärkiviisikon porukka JHT Forssassa niukasti 3-2 (1-2, 1-0, 1-0).

Voiton myötä FPS nousi sarjataulukon kärjessä tasapisteissä olevaan trioon Porvoon Huntersin ja Kajaanin Hokin kanssa. Hunters ja Hokki ovat lauantain suurvoittojensa ansiosta muodollisesti edellä paremmalla maalisuhteella, mutta FPS:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Peli alkoi FPS:ltä nolosti, kun JHT teki kokolailla ensimmäistä hyökkäyksestään maalin.

Tasoitukseen meni viitisen minuuttia Joni Leppikosken viimeistelemänä.

JHT meni avauserän aikana uudestaan johtoon, mutta siihen pohjalaisten maalinteko tyssäsikin.

FPS pääsi toiseen erään kahden miehen ylivoimalla, kun JHT:n jäähy jatkui avauserästä ja toinen tuli päätuomari Jukka-Pekka Koistisen kyllästyttyä vieraiden viivyttelyyn erätauolta tultaessa. JHT kesti ensimmäisen jäähyn, mutta toisen aikana Eetu Moberg tuikkasi tasoituksen.

FPS:n voittomaali syntyi erikoisesti kolmannen erän neljännellä minuutilla alivoimalla. Tehopari Jyri Waajakoski-Aleksi Karlsson näytti olevansa tehokas vajaallakin, kun Waajakoski karvasi kiekon ja toimitti sen maalin eteen, jossa Karlsson kurotti yhdellä kädellä ohjaamaan kiekon ohi jo kuudetta kautta Suomessa pelaavan norjalaisvahdin Fredrik Grönstrandin.

Waajakoski johtaa sarjan pistepörssiä 28 pisteellä ja Karlsson on toisena 26 pisteellä.

– Pelistä näki, että perjantain pelimme painoi ja energiat olivat alhaalla. Tyylipisteitä ei tullut, mutta silti hieno taisteluvoitto komean viikonlopun päätteeksi, iloitsi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Kotivoittoa todisti ilmaispelin komea katsojamääräkin 827, joka on suurin Forssassa vuosikausiin. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020

Uusimmat