Lounais-Häme

FPS kärkikolmikossa joulutauolle

Forssan Palloseuran voittokulku Suomi-sarjassa katkesi sunnuntaina syyskierroksen viimeisessä pelissä. Yhdentoista pelin voittoputki nosti kuitenkin FPS:n kärkikolmikkoon Imatran Ketterän ja Kalajoen JHT:n kannoille.

FPS:n piristyminen marraskuun alussa oli huima, kun se keräsi 13 ensimmäisestä pelistään 20 pistettä, mutta 12 seuraavasta ottelusta kolmea pinnaa vaille maksimin eli 33 pistettä.

 

Voittoputkellaan FPS jätti kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeliviivan jo 20 pisteen päähän. Kun runkosarjasta on kolmannes jäljellä, tuntuu FPS:n pudotuspelipaikka jo melkein varmalta.

– Mitään ei ole vielä saavutettu, mutta pudotuspelit on ilman muuta perustavoite, toteaa FPS:n manageri Timo Willman.

Toissa kaudella FPS voitti Suomi-sarjan, mutta jäi viime kaudella putoamiskarsintaan, joka oli lopulta turha, kun sarjasta ei pudonnut yhtään joukkuetta. Nyt aaltoliike on viemässä FPS:ää taas kohti sarjan kärkeä.

– Joukkueen esitys on ollut myönteinen yllätys. Kun miehistö muuttui niin paljon, vie aina oman aikansa saada esimerkiksi puolustuspää pitämään. Porukka kasvoi odotettua nopeammin toimivaksi, kehuu Willman.

– Joukkueen kokoamisvaiheessa oli pieni kutina, että meillä kävi tuuri rekrytoinneissa. Saimme oikeille paikoille pelimiehiä, kun viime kaudella meiltä puuttui selkeästi pelureita tietyiltä paikoilta.

Managerilla riittää uskoa uudistuneeseen joukkueeseen.

– Porukassa on potkua ja uskon että vire pysyy hyvänä. Pitää nostaa hattua Rantasen Askolle, joka on näyttänyt kykynsä kovan luokan koutsina. Nuoret pelaajat ovat kehittyneet hienosti Askon valmennuksessa.

 

FPS:n kokoonpano on elänyt pitkin syksyä jonkin verran ja muutoksia tuli nyt joulutauon alkaessakin.

Joukkueen kolmanneksi paras pistemies Jeffrey Lawman sai tarjouksen Ranskasta ja siirtyi viime viikolla Ranskan kakkostasolla pelaavaan joukkueeseen. Laitilan Jyskeen kasvatti pelasi FPS:ssä jo viime kauden.

FPS:n ulkomaalaispelaajista ruotsalaispuolustaja Sebastian Crystalin ja slovakkihyökkääjä Igor Valkon sopimukset purettiin. Olkapäävammasta kärsinyt Crystal pelasi vain seitsemän ottelua ja Loimaan Rocketsissakin vieraillut Valko kuusi peliä.

Toinen slovakki, puolustaja Matej Baca sen sijaan jatkaa Forssassa. FPS:lle jäi kahdeksan puolustajaa, joiden lisäksi niin ikään Loimaalla lainassa ollut Verneri Mikkola on tarvittaessa käytettävissä.

Hyökkääjistä Viljami Vahlsten ilmoitti jo aiemmin syksyllä lopettavansa kiekkoilun toistaiseksi.

FPS:llä oli viikonloppuna syyskierroksen viimeisissä peleissä kokeella kolme peluria: Salon Kiekkohaissa pelaava yhdysvaltalainen Kyle Moffet sekä HPK:n A-nuorten hyökkääjät Aslak Pulju ja Niko Lahtinen. Kokeilut eivät johtaneet tässä vaiheessa pitemmälle, joten kolmikko jatkaa kevätkierroksella vanhoissa joukkueissaan. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic