Lounais-Häme

FPS loisti Limingassa

FPS venytti Suomi-sarjan puolivälieräpelit viidenteen otteluun, kun se haki eilen Limingasta reilun 6-2 (4-0, 2-1, 0-1) voiton AIK:sta.

AIK voitti pudotuspelisarjan kaksi ensimmäistä peliä, mutta FPS kaksi seuraavaa. Välieriin vievä ratkaiseva viides ottelu pelataan huomenna Forssassa.

FPS sai otteluun mainion alun, kun se karkasi jo runsaan minuutin pelin jälkeen kahden maalin johtoon. Tommi Takaveräjä laukoi Eetu Vennon syötöstä avausosuman ja vain 11 sekuntia myöhemmin Vento vapautti Juuso Hämäläisen läpiajoon laukomaan 2-0 johdon.

Erän puolivälin jälkeen Jukka-Pekka Kurtelius iski FPS:n 3-0 johtoon ja neljä minuuttia myöhemmin Joni Vuorela vei vieraat jo 4-0 karkuun. Takaveräjä keräsi syöttöpisteet molemmista maaleista.

Jos avauserän 4-0 voitto ei lyönyt vielä naulaa AIK:n arkkuun, sen teki Miska Niemen 5-0 ohjaus pelin puolivälissä.

AIK onnistui tekemään avausmaalinsa toisen erän lopulla, mutta Vento palautti siniviivavedollaan vieraiden viiden maalin johdon.

Pelin ratkettua kiekkoiltiin kolmas erä tasaisesti. Siinä AIK teki yhden kavennusmaalin.

– Nyt löytyi tiukkaan paikkaan parasta Palloseuraa. Heti ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta olimme kyllä kautta linjan vireessä. Sisua ja luonnetta löytyi ja uskon, että sitä löytyy torstaina vielä pykälän lisää, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Suomi-sarjan muissa puolivälieräpareissa runkosarjan kärkikolmikko eli Imatran Ketterä ja Nokian Pyry etenivät välieriin 3-0 voitoin ja Kalajoen JHT voitoin 3-1. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti