Lounais-Häme Forssa

FPS-lupaus Miku Ronkainen kasvattaa yläkroppaa ja parantaa laukaustaan – Tavoitteena saada kehityskäyrä yhä tiukemmin ylös

Miku Ronkainen palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa hakemaan vauhtia pitkän vammajakson jälkeen. Samalla nuori laituri kerää kokemusta miesten peleistä.
Jalka nousee ja mies on kunnossa. Miku Ronkaisen kausi on ollut nousujohteinen pelituntuman kartuttua. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS-hyökkääjä Miku Ronkaisen lähtökohdat ensimmäiseen täyteen kauteensa aikuisten peleissä eivät olleet helpot: Taustalla oli kahdeksan kuukauden jakso ilman yhtään ottelua olkapäävamman vuoksi.

Viime kauden FoPS-kasvatti kitkutteli kipeän olkansa kanssa HPK:n A-nuorissa, kunnes hoidatti vamman kesällä kuntoon leikkauksella. Leikkauksen vuoksi Ronkaiselta jäivät väliin FPS:n harjoitusottelut sekä Suomi-sarjan runkosarjan alku.

– Kun kesällä tulin tänne, sovimme, että mennään täysin olkapään ehdoilla: Pelataan vasta siinä vaiheessa, kun luotan siihen täysin, Ronkainen kertoo.

– Oli fiksu päätös palata tuttuun ympäristöön. Vastuuta ja roolia oli tiedossa, ja pystyin keskittymään kuntoutukseen täysillä.

Kauden ensimmäiset luistimenpiirtonsa Suomi-sarjaottelussa Ronkainen veti marraskuun taitteessa.

Ronkainen myöntää, että alku oli tahmeaa. Pelituntuma oli kadoksissa pitkän tauon jälkeen, minkä lisäksi uusia olivat viime kaudesta niin joukkue, pelisysteemi kuin sarjatasokin. Suomi-sarjasta Ronkaisella oli ennen tätä kautta kokemusta kuuden ottelun verran kolmen kauden takaa.

– Muutama peli meni ennen kuin pääsin kunnolla mukaan. Ketjukaveritkin vähän vaihtuivat alkukaudesta. Pikkuhiljaa on koko ajan tuntunut paremmalta.

Tämän kauden 26 ottelussa Ronkainen on summannut tehot 6+7=13. Vikkelä hyökkääjä kertoo olevansa otteisiinsa melko tyytyväinen. Suuria odotuksia hän ei itselleen ladannut pitkän toipumisjakson jälkeen.

Ronkaisen mukaan Suomi-sarjan ja nuorten SM-liigan välillä ei ole suuren suurta tasoeroa.

– Vauhtia A-junioreissa on enemmän, mutta täällä peli on fyysisempää. Oppiipahan sitäkin puolta, Ronkainen virnistää.

Niin, fysiikka. Ronkainen toteaa, että siinä hänellä on eniten kehitettävää. Pienikokoinen hyökkääjä on nopea luistelemaan ja ketterä myös kiekon kanssa, mutta ruista tarvittaisiin lisää niin ranteeseen kuin muuallekin kehoon.

– Yläkroppa on suurin kehityskohde. Yritän saada voimat samalle tasolle kuin ennen loukkaantumisia ja vähän päällekin. Olen sitä saanut kehitettyäkin, kun punttisali on käytössä hallilla ja Asko on antanut hiukan vapauksia olkapään kanssa.

Toiseksi kehityskohteekseen Ronkainen mainitsee laukauksen, joka ei pelurin mukaan ole ”ihan maailmanluokan tasoa”. Kun heikkouksia on paikattu ja vahvuuksia kehitetty yhä paremmiksi, tähtäimenä ovat ylemmät sarjatasot.

– Loppukauden suurin tavoite on saada pelaamiseen tasaisuutta ja kehityskäyrän näyttämään vielä suuremmin ylöspäin. Joukkueen kanssa on mahdollisuudet pitkälle.

Runkosarjan lopulla FPS vaipui tappioputkeen, mutta Ronkaisen mukaan ottelut K-Espoota vastaan olivat jo merkki paremmasta.

FPS:n taival Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa jatkuu lauantaina kotiottelulla Nokian Pyryä vastaan. FL

Lue myös: Sarja vaihtui, mutta silti: Sama pari, sama lopputulos

 

Jääkiekko verenperintönä

22 vuotta, 178 senttiä, 76 kiloa.

Syntynyt Uudessakaupungissa, mutta varttunut Forssassa. Kasvattajaseura FoPS.

Asuu tällä hetkellä Hämeenlinnassa.

Laitahyökkääjä.

Ensimmäiset Suomi-sarjaottelut FPS:n riveissä kaudella 2015–2016. Tuolloin 6 ottelussa tehot 1+0.

Kaudella 2016–17 takoi HPK:n A-juniorien riveissä nuorten SM-liigassa 46 runkosarjaottelussa tehot 20+21=41. Kausi päättyi nuorten Suomen mestaruuteen.

Kuluvalla kaudella 26 Suomi-sarjan ottelussa tehot 6+7=13.

Varhaisimmat kiekkomuistot isän ja kummisedän otteluista Forssan jäähallilta.

Isä Marko Ronkainen kiekkoili Forssassa FPS:n ja FoPS Flamesin riveissä vuodet 1999–2009 ja kummisetä Toni Ronkainen FPS:ssä kaudet 2003–10 ja Liekeissä 2014–16.

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic