Lounais-Häme Forssa

FPS murskasi sarjakärki Hokin 7-2

Paul Manushin laukoi neljä maalia.
Tämän kauden KHL:n farmiliigassa aloittanut Paul Manushin laukoi FPS:lle neljä maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomi-sarjaa johtava Kajaanin Hokki kärsi kauden toistaiseksi suurimman tappionsa, kun FPS kahmaisi sille tärkeämmät pisteet komealla 7-2 (1-0, 4-0, 2-2) kotivoitolla.

Peli oli Hokille sikäli merkityksetön, että se on jo varmistanut ylemmän loppusarjan voiton ja piikkipaikan pudotuspeleihin. Hokki oli silti liikkeellä liki parhaalla miehistöllään.

FPS:lle voitto merkitsi mahdollisuutta napata pudotuspelien kotietu. FPS kamppailee siitä tiukimmin Porvoon Huntersin kanssa, joka on nyt kolme pistettä edellä. Joukkueet kohtaavat ratkaisevassa pelissä perjantaina Porvoossa.

Kuten eränumerot kertovat, kypsyi kotivoitto toisessa erässä. Siinä FPS iski runsaassa kymmenessä minuutissa neljä maalia ja karkasi 5-0 johtoon.

Voiton sankariksi nousi tammikuun lopulla joukkueeseen liittynyt suomalaisvenäläinen Paul Manushin. Hän vei FPS:n karkumatkalle 2-0 ja 3-0 maaleilla ja tuikkasi myös kolmannessa erässä kotijoukkueen molemmat maalit. Manushin rohmusi tehopisteet 4+1 ja nousi jakamaan ylemmän loppusarjan pistepörssin kärkisijaa yhdeksällä tehopisteellä.

Manushinin vieressä ykkösketjun sentteri Eetu Moberg tarjoili syöttöjä ja keräsi tehopisteet 1+4.

FPS:n muut maalit merkittiin avausosuman tehneelle Mikko Pehkoselle ja Veeti Vuoriolle.

– Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toisessa meille tuli onnistumisia osin vastustajan virheistä. Kolmannessa erässä fokus vähän katosi ja siihen jäi vielä parannettavaa. Kaikkineen tämä oli kuitenkin meiltä hyvä peli, analysoi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

– Perjantain peli Porvoossa ratkaisee pitkälti pudotuspelien kotiedun, joka on ilman muuta tavoittelemisen arvoinen, Rantanen tuumi.

FPS:lle tuli siirtoajan lopussa muutoksia puolustukseen, kun TuTosta aiemmin palannut Joona Tala siirtyi loppukaudeksi Heinolan Peliittojen Mestis-joukkueeseen.

FPS sai tilalle puolustajiksi Mikko Vainikan Suomi-sarjan Raahe-Kiekosta sekä Tuomas Pyyhtiän TuTon A-nuorista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic