Lounais-Häme Forssa

FPS nyt yksin ykkösenä Suomi-sarjassa

Titaanit murtui rutiinipelillä.
Tässä juhlitaan Eetu Mobergin (9) tekemää 2-1 maalia.

FPS nousi yksin Suomi-sarjan kärkeen otettuaan kotipelissään täydet pisteet Kotkan Titaaneilta maalein 5-2 (2-1, 1-0, 2-1).

Perjantain pelien jälkeen FPS, Nokian Pyry ja Porvoon Hunters olivat kärjessä tasapistein, mutta Hunters ei pelannut eilen ja Pyry näytti väsähtäneen perjantain jatkoaikapelistä FPS:ää vastaan niin, että hävisi eilen kotipelinsä Kiekko-Espoolle 5-8.

Näin FPS keikkuu sarjataulukon kärjessä pisteen erolla espoolaisiin, joilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

FPS:n Mikko Kuljun jo toisella minuutilla tekemä 1-0 maali antoi aihetta ennakoida maalijuhlia – olihan vastustaja Titaanit hävinnyt kauden kaikki kymmenen peliään. Vieraat kuitenkin tasoittivat muutaman minuutin jälkeen. FPS toki voitti avauserän 2-1 Eetu Mobergin nostamalla ylivoimaosumalla.

FPS hallitsi toista erää selvästi, mutta maalinteko jäi Aleksi Karlssonin laukomaan 3-1 osumaan.

Peli ratkesi kolmannen erän alussa, kun Karlsson ampui jo 14 sekunnin kohdalla illan toisen maalinsa. Seuraavalla minuutilla Peteris Pujats sijoitti rebound-kiekosta 5-1 eli naulan titaaniarkkuun.

Edellisillan Pyry-peli näytti painavan jonkin verran kotijoukkuettakin, joka pystyi kuitenkin vajaammallakin teholla pitämään Titaanit helposti kurissa.

Ykköskentän puolustaja Mikko Saikkonen ja laitahyökkääjä Jyri Waajakoski keräsivät kumpikin kolme syöttöpinnaa. Waajakosken kauden pistesaldo nousi jo 21 pisteeseen. Myös Karlsson lukeutuu sarjan tehomiehiin 18 pisteellään.

Torjuntavuorossa olleelle Topi Salokannakselle merkittiin 28 torjuntaa vastustajan 40:ää vastaan.

– Pelissä oli vähän epämääräisyyttä, mutta perustekemisemme on nyt niin hyvällä tasolla, että pidimme sillä pelin hallussa, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen. FL

Fingerpori

comic