Lounais-Häme

FPS otti lukua Imatralla

Suomi-sarjan välieräavauksessa FPS sai kylmää kyytiä edellisen tappion lokakuussa kärsineeltä Ketterältä lukemin 6-1 (0-1, 3-0, 3-0).

Forssalaiset tulivat peliin ryminällä sisään ja voittivat jopa ansaitusti avauserän, mutta lopulta jäähyt koituivat turmioksi. Suomi-sarjan mittapuulla huipputaitavia yksilöitä vilisevä Ketterä nousi kahdella toisen erän ylivoimaosumalla kuskin paikalle ja karkasi tavoittamattomiin.

Taistelun jälkeen FPS:n leirissä harmiteltiin tuomarilinjaa. Jäähyt olivat pudotuspeliotteluksi herkässä, mutta varsin tasapuolisesti molempiin suuntiin.

– Totuttiin edellisessä ottelusarjassa erilaiseen linjaan. Kun pelataan pudotuspelikiekkoa, niin ei joka hipaisusta voi antaa jäähyä, päävalmentaja Asko Rantanen harmitteli.

Forssalaisten ainoan osuman avauserässä ylivoimalla tehnyt Tommi Takaveräjä harmitteli samaa asiaa, mutta korosti, että tilanteeseen täytyy myös itse reagoida.

– Tuomarilinja on usein tämmöistä kun tänne maaseudulla tullaan pelaamaan. Meidän pitää vaan sopeutua asiaan, Takaveräjä kertoi.

Avausosan perusteella forssalaisten mahdollisuus ylivoimaisen ennakkosuosikin horjuttamiseen piilee nimenomaan fyysisessä pelissä. Paljon taklauksia viljelleen Juuso Hämäläisen johdolla FPS nousi ajoittain kuskin paikalle ja sai taitavan vastustajan peliä sekaisin, mutta pään täytyy pysyä nähtyä kylmempänä. Yksi mahdollisten voittojen avaimista tulee olemaan jäähyttömyys.

– Tiistaina lyödään lisää energiaa kaukaloon ja tullaan kotihallissa tasoihin. Pelataan fyysistä kiekkoa ja mennään vielä enemmän ihon alle. Sekoitetaan niiden peliä sitä kautta, Takaveräjä lupasi.

Ketterän kaikki kaikessa avausosassa oli ykkössentteri Jesse Juntheikki, joka kirjasi tililleen neljä tehopistettä (3+1). Latvialainen laituri Rudolfs Maslovskis tarjosi taustatukea näyttävillä esitöillään (0+3). FPS:n maalilla Henri Viitala torjui 42 kertaa ja koppasi ne kiekot mitkä otettavissa olivat.

Joukkueet lähtivät ottelusarjaan hyvin erilaisesta tilanteesta. Ketterä katkaisi oman puolivälieräsarjansa jo viikonloppuna, kun FPS joutui taistelemaan välieräpaikasta torstaihin saakka. Valmennuksen mukaan tästä asetelmasta on vaikea löytää yksiselitteistä hyötyjää.

– Kumpi nyt sitten on parempi. Ei mun mielestä meillä väsymystä näkynyt. Meillä oli kuitenkin hyvä energiataso ottelussa, eikä tällaisiin asioihin voi tässä vaiheessa kautta kiinnittää huomiota. Jokaisen pitää olla valmiina silloin kun pelipäivä on, Rantanen kiteytti tilanteen.

Ottelusarjan toinen osa pelataan tiistaina Forssassa. Paikka Mestis-karsintaan lohkeaa kolmella voitolla. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic