Lounais-Häme Forssa

FPS päätyi runkosarjassa viidenneksi

Viimeisestä runkosarjapelistä tappio voittolaukauksilla.
FPS:n Miku Ronkainen laukoo kohti espoolaismaalia. Kuva: Tapio Tuomela

FPS päätyi Suomi-sarjan runkosarjassa viidenneksi, kun se hävisi kotonaan viimeisessä runkosarjapelissä Kiekko-Espoolle voittolaukauskisan jälkeen 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1).

Voittokaan ei olisi nostanut FPS:ää sarjataulukossa ylemmäs, kun edellä ollut Porvoon Hunters varmisti voitollaan Raahessa nelossijansa.

Viides sija merkitsee sitä, että FPS saa ensi lauantaina alkavassa ylemmässä loppusarjassa kolme kotipeliä, kun kärkinelikko pelaa kotona neljästi. FPS aloittaa loppusarjan lauantaina kotipelillä samaista Kiekko-Espoota vastaan, joka sijoittui Kajaanin Hokin ja Nokian Pyryn jälkeen kolmanneksi.

Tasaiseen peliin haettiin ratkaisua kolmannessa erässä. Aleksi Karlsson kilautti espoolaisvahdin kautta nollakulmasta 2-2 tasoituksen, mutta kuutisen minuuttia ennen erän loppua vieraiden Roope Sipiläinen pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjään forssalaismaaliin.

Otto Rantanen siirsi ratkaisun jatkoajalle tasoitettuaan ajassa 58.56.

Maalittoman jatkoajan jälkeen rankkareissa Kiekko-Espoon viides laukoja Joni Häppölä ratkaisi vierasvoiton.

FPS päätti runkosarjan alavireisesti, kun se voitti seitsemästä tammikuun pelistään vain yhden. Valmentaja Asko Rantanen näki kuitenkin eilisessä pelissä hyviä merkkejä.

– Palasimme nyt sille tasolle, jossa olimme aikaisemmin. Tämä oli pelillisesti meiltä erittäin hyvä matsi ja selkeätä eteenpäin menoa edellispeleistä. Kolmas erä oli meidän ja tasoitus tuli täysin ansaitusti. Paikkoja oli enemmänkin, mutta vastustajakin oli hyvä, Rantanen tuumasi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat