Lounais-Häme

FPS palasi voittajaksi Kiekko-Espoon vieraana

Kärkijoukkue kaatui kurinalaisella pelillä.
Aleksi Karlsson vei maaleillaan FPS:n 2-0 johtoon.

FPS haki sunnuntaisen kotitappion jälkeen perjantaina makean vierasvoiton Suomi-sarjan tämän hetken kärkijoukkueesta, kun Espoon nykyinen edustusjoukkue Kiekko-Espoo kaatui täpötäydessä kotihallissaan selvästi 5-2 (1-0, 2-2, 2-0).

FPS tasoitti voitollaan Suomi-sarjan kärjen äärimmäisen tiukaksi: Kiekko-Espoo jatkaa kärjessä, mutta kaksi peliä vähemmän pelannut FPS kyttää vain pisteen päässä tasapisteissä Kajaanin Hokin ja Porvoon Huntersin kanssa.

FPS:llä on tänään mahdollisuus nousta sarjan kärkeen, kun viidentenä keikkuva JHT saapuu Kalajoelta Forssaan.

FPS oli valmistautunut espoolaisten odotettavissa olevaan alkurynnistykseen niin, että rynnistys kääntyikin toiseen suuntaan.

– Olimme alusta asti erittäin aktiivisia ja hallitsimme ensimmäistä erää enemmän kuin mitä erän 1-0 tulos kertoo, huomautti FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Paremmin erän kulua kuvasivat maalivahtien torjunnat 16-7.

Aleksi Karlsson teki ylivoimalla FPS:n avausmaalin ja toisessa erässä hän kasvatti vierasjohdon 2-0:aan.

Niklas Sahan 3-0 osuma pelin puolivälin jälkeen ennakoi jo vierasvoittoa, mutta Kiekko-Espoo kavensi toisen erän lopulla 3-2:een.

Kolmannessa erässä Eetu Moberg vei ajassa 47.56 FPS.n ylivoimalla 4-2 johtoon.

Kun Kiekko-Espoo haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia pääsi Toomas Veijola tuikkaamaan voiton sinetöineen 5-2 maalin.

– Toisen erän loppu oli meiltä vaikeampi, mutta kolmannessa erässä riisuimme vastustajan aseettomaksi. Tämä oli meiltä tosi hyvä kärkipeli, Rantanen kehaisi.

FPS:n vakiopakeista Kasperi Lähteenmäki oli kuumeessa ja Roope Rohamo pelikiellossa. FPS sai kapeaan pakistoonsa uutena pelurina HPK:n A-nuorten liigajoukkueesta Pasi Palmumäen, joka jatkaa kokoonpanossa myös tänään JHT:tä vastaan. FL

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic