Lounais-Häme Forssa

FPS puursi väkisin: Yritystä riitti, tehoja ei

Palloseuralle kolmas peräkkäinen tappio Suomi-sarjassa.
Tuimaa vääntöä. Miku Ronkainen taistelee Haukkojen Juha Järvisen kanssa kiekosta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Nihkeä oli hallissa perjantai-ilta. Tulostaulu reistaili, jääkone hyytyi kesken kierroksen, eikä Palloseurankaan peli kulkenut.

Taulu reivattiin kuntoon toiseen erään ja Zambonikin alkoi pelittää, kun sai lisää kaasua, mutta FPS ei kovasta yrityksestä huolimatta löytänyt tehojaan. Terävästi vastaan iskenyt Järvenpään Haukat korjasi Suomi-sarjapisteet Forssasta 2–4 (0–1, 1–2, 1–1) -voitolla.

Tappio oli FPS:lle jo kolmas peräkkäinen.

– Vaikeaa on pelaaminen tällä hetkellä. Väkisin puurtamiseksi meni, lanka puuttuu pelistä, FPS:n valmentaja Asko Rantanen totesi kamppailun jälkeen.

FPS:llä puuttui perjantaina rivistä kolme viidestä tehokkaimmasta pelaajastaan, ja se näkyi. Joukkue piti kiekkoa, laukoi paljon enemmän kuin vastustaja, mutta todelliset tekopaikat olivat kortilla.

Haukat suojeli tiukasti maalin edustaansa ja lähti terävästi hyökkäyksiin, kun tilaisuuden sai. Leevi Leipijärvi tuhri ensimmäisen paikkansa, mutta polki pian irti FPS-puolustukselta ja teki avauserän ainoan maalin puolittaisen läpiajon päätteeksi ohi Petrus Lintosen.

FPS hallitsi toista erää vielä selvemmin kuin ensimmäistä, mutta hävisi senkin. Haukat meni jo 0–2-johtoon, kun joukkue nousi nopeasti kahdella yhtä vastaan ja vapaana ollut Jussi-Pekka Jokinen pääsi avopaikasta pistämään kiekon forssalaismaaliin.

Palloseura löysi hetkeksi juonta. Eetu Moberg ja Jukka-Pekka Kurtelius juonivat paikan puolustaja Toomas Veijolalle, joka tälläsi yläkulmaan 1–2-kavennuksen.

Haukat karkasi kohta kahden maalin johtoon, kun jäähyltä juuri tullut Toni Karppinen unohdettiin vapaaksi. Tämä pääsi yksin läpi, eikä erehtynyt.

Kolmas erä oli Palloseuran, mutta tehoja ei ollut vieläkään tarpeeksi. Eetu Moberg herätteli forssalaistoiveita luutimalla irtokiekon ohi Haukkojen maalilla urakoineen Riku Törnqvistin. Tasoitukseen asti eväät eivät hurjasta taistelusta huolimatta riittäneet.

FPS yritti tasoitusta lopussa ilman maalivahtia, ja illan teemaan sopien maalin teki Haukat. Joukkue pääsi hyökkäykseen kesken FPS-painostuksen ja lopulta Harri Alakotila iski pelille niitin 2–4-osumallaan.

Riku Törnqvist torjui maalillaan 38 laukausta, Petrus Lintonen keräsi 22 torjuntaa.

Suomi-sarjassa kolmantena oleva FPS pääsee yrittämään paluuta voittokantaan tänään Porvoossa Huntersia vastaan. Hunters on sarjassa heti Palloseuran jälkeen neljäntenä.

– Meidän pitää pelata lauantaina todella paljon paremmin kuin tänään, mikäli aiomme saada Porvoosta pisteitä, Asko Rantanen totesi.

FPS saa Porvooseen mukaan perjantaina pelikiellossa olleet Aleksi Karlssonin ja Mikko Saikkosen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic