Lounais-Häme Forssa

FPS siirsi jatkoerävoitolla ratkaisun Nokialle

Voittomaali syntyi vasta 75. minuutilla
Peteris Pujats teki FPS:lle ottelun avausmaalin. Kuvaaja: Tapio Tuomela
Peteris Pujats teki FPS:lle ottelun avausmaalin. Kuvaaja: Tapio Tuomela

FPS tasoitti Suomi-sarjan puolivälieräsarjassa voitot 2-2:een, kun se voitti torstain kotipelissään Nokian Pyryn samoin 4-3 lukemin kuin sunnuntain pelissä Forssassa.

Nyt ratkaisu syntyi vasta jatkoerässä ajassa 74.05 Veeti Vuorion laukomana.

Ratkaiseva viides peli pelataan lauantaina Nokialla.

Peteris Pujats livautti viidennellä minuutilla isännille avausmaalin, mutta Pyry hankki erän aikana enemmän maalipaikkoja poljettuaan ylivoimahyökkäyksiin. Petrus Lintonen venyi FPS:n maalilla loistotorjuntoihin, mutta erän puolivälissä hän joutui antautumaan taas yhden Pyryn ylivoimaiskun tuloksena.

Toisessa erässä sama tilanne toistui kaksi kertaa forssalaisittain kohtalokkaasti ja Pyry pääsi sijoittamaan avopaikoista maalit. Pelin puolivälissä Oskari “Jannen poika” Ojanen pääsi viemään vieraat 3-1 johtoon.

FPS tuli kolmanteen erään sisuuntuneena ja tulostakin syntyi. Jukka-Pekka Kurtelius sijoitti tarkan jäänuoliaisen takanurkkaan ja kavensi 3-2:een.

Vajaat viisi minuuttia ennen erän loppua Jyri Waajakoski ja Aleksi Karlsson unohtuivat Pyry-maalin eteen kaksistaan ja Waajakoski petasi Karlsonille paikan sijoittaa kiekko tyhjään maaliin ja tasoittaa peli 3-3:een.

Jatkoerää tahkottiin siis vartin verran, kunnes Veeti Vuorio ratkaisi pelin ketjun toisen laitahyökkääjän Miku Ronkaisen syötöstä.

Otelu keräsi jäähalliin 646 katsojaa.

Muissa puolivälieräpareissa Kiekko-Espoo eteni välieriin 3-0 voitoin ja Kajaanin Hokki otti torstaina kolmannen ratkaisevan voiton D-Kiekosta. JHT sen sijaan tasoitti otteluvoitot 2-2:een Porvoon Huntersia vastaan. FL

Asiasanat

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat