Lounais-Häme

FPS taisteli pakkovoiton

 

Jääkiekko FPS-AIK 2–1

Forssa

Palloseura ei suostunut vielä kesälomille. Forssalaisjoukkue oli eilen selkä seinää vastaan, mutta kesti paineet ja väänsi maalein 2–1 pakkovoiton AIK:sta.

– Joukkue osoitti luonnetta. Tiedossa oli, että vain voitolla kausi jatkuu. Hieno suoritus jätkiltä, kiitteli FPS:n valmentaja Asko Rantanen pelaajiaan.

Palloseura ja Uleåborg AIK kohtasivat eilen viidettä kertaa tällä kaudella. FPS otti AIK:sta avausvoiton oikeaan paikkaan, vaikka tiukalle se taas meni.

FPS:llä oli maalipaikkoja tuplasti enemmän kuin AIK:lla. Tehoja ei joukkueessa ollut vieläkään liikaa, mutta nyt se riitti, kun oma pää saatiin tilkittyä.

– Se riittää kun tekee yhden enemmän kuin vastustaja. AIK osaa puolustaa hyvin, Rantanen tuumi.

Vaikka lukemat olivat tiukat, vei FPS peliä alusta asti. Nuori Palloseura näytti, ettei se myy nahkaansa halvalla.

Yritystä ja vauhtia riitti, mutta ensimmäistä maalia piti odottaa toiseen erään asti. Asialla oli AIK. Vapaaksi keskelle jätetty Samuli Suojanen laukoi tarkasti takakulmaan vieraille 0–1-johdon.

Ote säilyi vierasosumasta huolimatta FPS:llä. Joukkue ehti kolisutella AIK:n tolppiakin ennen kuin tärppäsi. Mikko Jaakkola laukoi keskeltä ja Miska Niemi lakaisi Tomi Ristelin torjuman irtokiekon verkon perille.

Päätöserässä FPS jatkoi vahvaa vyörytystä. Pari tolpan jälkeen nähtiin voittomaali, kun Tommi Takaveräjä viimeisteli maalin edestä Eetu Mobergin esityöstä 2–1-lukemat.

AIK yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia yhden kenttäpelaajan ylivoimalla, mutta FPS oli lähempänä lisämaalia kuin vierasjoukkue.

– Tiistaina lähdemme hakemaan toista voittoa vieraista ja sitten viidennessä pelissä Forssassa katsotaan, kumpi sarjan vie, Rantanen sanoi.

Pelissä nähtiin sellainenkin erikoisuus, ettei siinä vihelletty yhtään jäähyä. Joukkueet pelasivat kovaa, mutta siististi, vaikka panokset olivat korkeat.

– Hyvä tuomarilinja, kun annetaan jätkien pelata.

FPS ja AIK jatkavat Suomi-sarjan pudotuspelien ottelusarjaa tiistaina Limingassa. AIK johtaa yhä voitoin 2–1. Toiselle kierrokselle mennään kolmella voitolla.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti