Lounais-Häme Forssa

FPS tasoitti puolivälierien voitot Pyryä vastaan

Pudotuspelit jatkuvat vielä Forssassakin.
Joulukuusta asti loukkaantuneena pernan repeämisen vuoksi ollut FPS:n tehomies Jyri Waajakoski kuntoutui pudotuspelien alkuun ja keräsi voittopelissä syöttöpisteen. Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

FPS tasoitti Suomi-sarjan puolivälieräsarjan voitot 1-1:een Forssassa Nokian Pyryä vastaan.

Pyry voitti lauantaina kotipelinsä 6-0, mutta FPS kuittasi seuraavana päivänä voiton 4-3 (1-1, 1-2, 2-0).

Kolmesta voitosta ratkeava ottelusarja jatkuu ainakin tiistaina Nokialla ja torstaina Forssassa.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä Miku Ronkainen vei FPS:n kaksi kertaa johtoon tarkalla rannesivalluksella. Ensimmäiseen hän sai passin Pyryn maalivahdilta Wille Mattilalta ja toiseen ketjunsa sentteriltä Jukka-Pekka Kurteliukselta.

Pyry tasoitti molemmat maalit ja sai toisen erän loppuun painostusjakson, joka tuotti alle minuutissa 2-2 ja 2-3 osumat.

FPS käänsi pelin voitokseen kolmannen erän loppupuoliskolla. Ensin Eetu Moberg kaivoi kiekon lapaansa ja sitten maalin ajassa 51.40 ja nelisen minuuttia myöhemmin Niklas Saha laukoi voittomaalin ajassa 55.52.

– Olimme vähän purjeessa toisen erän lopulla ja kolmannenkin alussa, mutta kyllä viimeinen kymppi oli taas meidän. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ja me käytimme omamme lopussa hyvin. Tämän tuloksen jälkeen on tietysti paljon helpompi lähteä tiistaina Nokialle ja jatkaa pelejä Forssassakin. Tässä on koko ajan menossa pelin parantamisprosessi ja tämä peli vei meitä siinä eteenpäin. Samalla saimme Pyryyn kuristusotteen, analysoi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Pudotuspelien avausottelu keräsi Forssan jäähalliin 561 katsojaa.

Suomi-sarjan neljästä puolivälieräparista vain yksi eteni sunnuntaina ratkaisupaikkaan, kun Kiekko-Espoo otti toisen voittonsa HCIK:sta. Kolme muuta otteluparia ovat 1-1 tilanteessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic