Lounais-Häme Forssa

FPS tasoitti Suomi-sarjan välierien voitot Forssassa

Ratkaisuottelu pelataan tiistaina Kajaanissa.
Eilen kaksi maalia tehnyt Miku Ronkainen johtaa Suomi-sarjan pudotuspelien maalitilastoa kuudella osumalla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Eilen kaksi maalia tehnyt Miku Ronkainen johtaa Suomi-sarjan pudotuspelien maalitilastoa kuudella osumalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS tasoitti Suomi-sarjan välierien voitot 2-2:een, kun se kukisti peräkkäisinä päivinä Kajaanin Hokin nyt toisenkin kerran.

Kotipeli 1180 katsojan edessä päättyi lauantain pelin lailla FPS:n selvään voittoon 5-2 (1-0, 0-0, 4-2).

Ottelusarjan viides ratkaiseva peli pelataan tiistaina Kajaanissa. Ottelun voittaja pääsee Mestis-karsintaan. Jos FPS voittaa se saa vastaansa Heinolan Peliitat. Hokin vastus sen sijaan olisi Tampereen Koovee.

Toisessa välieräparissa syntyi ratkaisu, kun Porvoon Hunters otti jatkoajalla 4-3 jatkoaikavoiton Kiekko-Espoosta ja eteni Mestis-karsintaan.

FPS sai Hokkia vastaan pian otteen pelillisesti ja nopeasti myös numerollisesti, kun Jukka-Pekka Kurtelius tuikkasi jo neljännellä minuutilla 1-0. Hetkeä myöhemmin Kurtelius oli lähellä tehdä toisenkin maalin.

FPS hallitsi avauserää, mutta toisessa erässä Hokkikin sai otetta, vaikka ei FPS toki alakynteen jäänyt,

Kahden vähämaalisen erän jälkeen kolmas erä tarjosi kuuden maalin kimaran.

Hokki tasoitti kolmen minuutin kohdalla, mutta FPS palasi edelle neljä minuuttia myöhemmin, kun Miku Ronkainen ja Veeti Vuorio pääsivät 2-1 hyökkäykseen. Hienon kuvion päätteeksi tilannekin muuttui 2-1:een.

Ratkaisun makua alkoi tulla erän puolivälissä, kun pudotuspeleihin TuTo-A:sta FPS:ään siirtynyt puolustaja Tuomas Pyyhtiä teki vihreäpaidoissa ensimmäisen maalinsa siniviivaleijalla, joka liiteli Hokin maaliin sinne kuuluisaan ylämummoon.

Hokki tuli vielä kerran maalin päähän ajassa 56.29, mutta heti seuraavassa hyökkäyksessä 12 sekuntia myöhemmin Aleksi Karlsson palautti eron kahteen maaliin.

Lopullinen ratkaisu syntyi pari minuuttia ennen loppua, kun Ronkainen pääsi tuuppaamaan toisen osumansa Hokin tyhjään maaliin vieraiden haettua kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

– Hieno tulos taas, vaikka meillä oli pelissä vähän ylimääräistä puristusta ilmeisesti ottelun tärkeyden vuoksi. Energiaa kuitenkin riitti ja samanlaisella energialla lähdetään tiistain peliin, lupasi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Energian riittäminen alkaa ihmetyttää. Peli oli FPS:lle 16 päivän aikana jo yhdeksäs ja huomenna on sitten kymmenes. Joukkue saapui Kajaanista sunnuntaina aamuyöstä neljän jälkeen ja huomenna bussi lähtee taas Kuopioon, jossa FPS yöpyy edellisen Kainuun vierailun lailla.

Tuo sunnuntain yleisömäärä 1180 on Forssan jäähalliin suurin lukema viiteen vuoteen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic