Lounais-Häme Forssa

FPS teki sen mitä tarvittiin voittoon

S-Kiekko taisteli, mutta taipui Suomi-sarjan toiseksi nousseelle Palloseuralle.
Liukas FPS-pakki Mikko Saikkonen viimeisteli Palloseuran neljännen osuman.

FPS ei ollut terävimmillään sunnuntain Suomi-sarjakamppailussa S-Kiekkoa vastaan. Palloseura on kuitenkin nyt niin kovassa kunnossa, että se pystyi silti kampeamaan ansaitun 4–2 (0–0, 4–2, 0–0) -voiton S-Kiekosta.

FPS nousi voitolla taas Suomi-sarjassa toiseksi. Joukkue on kolme pistettä sarjaa johtavasta Hokista perässä ja on pelannut yhden ottelun kajaanilaisia vähemmän.

Yli 500-päinen forssalaisyleisö sai nähdä vauhdikkaan kiekkokamppailun, jossa tilanteita riitti, vaikka maaleja ei lopulta nähty puolta tusinaa enempää.

FPS vei sunnuntaina hienokseltaan ensimmäistä erää, vaikka maaleja joukkue ei pystynytkään vielä tekemään. Parhaat tekopaikat olivat Peteris Pujatsilla ja Veeti Vuoriolla, mutta kumpikaan ei kyennyt ohittamaan hyvin torjunutta Veeti Haapasaloa S-Kiekon maalilla.

Toisessa erässä maalihanat aukesivat. FPS iski kahdesti peräkkäisistä hyökkäyksistä. Ensin Miku Ronkainen tarjoili namupassin Jukka-Pekka Kurteliukselle, joka nosti maalin kulmalta 1–0-lukemat komeasti etuylänurkkaan.

2–0-maali syntyi heti aloituksen jälkeen. Kurtelius oli taas viimeistelijänä, nyt hyvän syötön maalin nurkalle tarjoili Otto Rantanen.

S-Kiekon Jesper Peltola ohjasi Niklas Peltonen siniviivalaukauksen ohi FPS:n maalilla pelanneen Topi Salokankaan, mutta FPS kuittasi heti perään. Veeti Haapasalo torjui vielä Jyri Waajakosken vedon. Eetu Moberg oli kuitenkin kärppänä paikalla ja luuti riparin verkon perille.

Mikko Saikkonen vei kovalla vedolla FPS:n jo 4–1-johtoon ylivoimalla. Vauhdikkaassa erässä nähtiin vielä yksi maali, kun S-Kiekon Joona Putkonen kavensi erän lopulla maalinedustaruuhkasta tilanteen 4–2:een.

FPS:n Joona Vainiolla oli kolmannessa erässä paikka iskeä niitti ottelulle. Jaakko Svensk kaatoi maalille nousseen Vainion, jolle vihellettiin tilanteesta rangaistuslaukaus. S-Kiekon maalivahti Haapasalo ei mennyt rangaistuslaukauksessa Vainion vipuun ja taululle jäivät 4–2-numerot.

Loppuun asti taistellut S-Kiekko polki tämän jälkeen vahvasti, mutta FPS kesti, eikä päästänyt pohjalaisia kaventamaan. Topi Salokannas venyi Palloseuran maalilla 28 torjuntaan.

– Vähän oli tahmeaa, mutta pystyimme ottamaan tärkeät kolme pistettä. Meillä oli toisessa erässä niin paljon paikkoja, että meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu silloin. Kolmannessa teimme vain tarvittavan, totesi FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen.

– Meidän pitää pystyä parantamaan peliä keskiviikoksi, jolloin Hunters saapuu tänne vieraaksi, Rantanen jatkoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic